Eğlence

Final Space VR oyununa dönüşüyor

final space vr

Türkiye’de Netflix tarafından yayınlanan çizgi dizi Final Space, bir VR oyununa dönüşüyor. Adult Swim’in yapımcısı olduğu dizi, geçtiğimiz yıl Adult Swim’in sahibi WarnerMedia ve Discovery’nin birleşmesinin ardından iptal edilmişti. Final Space’te evrenin derinliklerinde dolaşan astronot Gary Goodspeed ve uzaylı arkadaşı Mooncake’in maceraları anlatılıyor.

Dizinin yaratıcısı Olan Rogers, geçtiğimiz eylül ayında yaptığı açıklamada Final Spaces’in dördüncü sezonunun olmayacağını belirtmiş; ancak dizinin oyun uyarlamaları üzerinde çalıştıklarını dile getirmişti. Bu uyarlamalardan birisi, Final Space: The Rescue adını taşıyan VR oyunu olacak.

Final Space’in Twitter hesabından oyundan 15 saniyelik kesit gösterilen bir video paylaşıldı. Söz konusu Twitter iletisinde oyunla ilgili detaylı bilgilerin ilerleyen zamanlarda verileceği bilgisi de yer alıyor.

Paylaşılan videoya bakıldığında oyun akıllara Borderlands’i getiriyor. Oyunda uzay gemisinde geçen çizgisel bir hikayeyle ateşli silahların kullanıldığı renkli bir deneyim birleştirilecek gibi görünüyor. Diziden hangi karakterlerin oyunda yer alacağı ise belirsizliğini koruyor.

Final Space VR oyununun geliştiriciliğini Grab Games yapıyor. Oyunun kesin yayın tarihi konusunda bilgi verilmese de, çok yakında oyuncularla buluşacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER