Eğlence

Final Fantasy XVI’nın PC versiyonu için doğrulama geldi

final fantasy xvi pc

Şimdiye kadar sadece Playstation 5 için çıkan Final Fantasy XVI‘yı oynamak isteyen PC oyuncuları için bekledikleri iyi haber nihayet geldi. “Voices From Valisthea” konferansında konuşan oyunun yapımcısı Naoki Yoshida, Final Fantasy XVI PC versiyonunun yolda olduğunu duyurdu. Buna ek olarak, oyun için iki adet ücretli indirilebilir genişletme paketinin yolda olduğunu duyurdu.

Oyunun PC versiyonu ve genişleme paketleri konusunda henüz net detaylar paylaşılmış değil. Ancak genişleme paketlerinden en az birinde hikayenin Valisthea’da geçeceği anlaşılıyor. Yoshida, panelde konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Yıl sonundan önce size hem gelecek DLC hem de PC sürümü hakkında daha fazla bilgi verebilmeyi umuyorum, bu yüzden lütfen bizi takip etmeye devam edin.”

Yoshida ayrıca, bazı küçük hata düzeltmelerinin yanı sıra karakter kostümleri ve silah görünümleri gibi oyuna birkaç yeni kozmetik öğe ekleyen ücretsiz bir güncellemenin artık indirilebileceğini duyurdu. Güncellemenin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Final Fantasy XVI PC versiyonunun ardından Xbox’a da gelebilir

Final Fantasy XVI PC versiyonunun doğrulanmasının ardından gözler oyunun Xbox Series X ve S versiyonuna çevrildi. Oyun ilk başta PlayStation 5’e özel olarak çıksa da, bir reklamda bu anlaşmanın sadece 6 aylık olduğuna dair bir bilgi yer alıyor. Serinin daha önceki oyunları Xbox konsollarda da oyuncularla buluşmuştu. Benzer bir senaryonun önümüzdeki ilkbahar itibarıyla Final Fantasy XVI için de geçerli olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER