Eğlence

Final Fantasy XVI’nın ilk oynanış videosu yayınlandı

final fantasy xvi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Final Fantasy XVI 2023 yazında PlayStation 5’te oyuncularla buluşacak. Oyunun yapımcısı Square Enix de yayınladığı ilk oynanış videosuyla şimdiden heyecanı artırıyor. Fragmanda Eikon adı verilen yeni canavarlar ve onları sahiplenen Dominant insanlar görülüyor. Ortaçağdan ilham alan bir dünyada geçen kaotik ve sinematik savaş sahneleri de fragmana renk katıyor.

Oyunun duyurusu 2020’nin eylül ayında yapılmıştı. Geliştiriciler 2021’in sonu itibarıyla oyuna dair daha fazla bilgi paylaşmanın sözünü vermişti. Ancak 2021’in aralık ayında yapılan açıklamada, COVID-19 nedeniyle oyunun geliştirme sürecinde altı aylık bir gecikmenin yaşandığı belirtilmişti. Ekstra altı aylık bekleyişin ardından oyunun oynanışını gösteren ilk video da nihayet yayınlandı.

Oyunun direktörü Hiroshi Takai, PlayStation Blog’da yayınlanan yazısında şu ifadeleri kullandı: “En yeni videomuzda hem çok sayıda yeni Eikon görüyoruz hem de aksiyon dolu savaş sistemimize daha detaylı bir bakış atıyoruz. Geliştirme süreci hâlâ devam ediyor. Hâlihazırda oyunun baştan sona oynanabilir olduğunu söylemekten mutluluk duyuyorum. Yine de, oyunun hazır hâle gelmesi için çok sayıda şey yapmamız gerekiyor.”

Square Enix, Final Fantasy XVI geliştirme takviminde planladığı şekilde ilerliyor gibi görünüyor. 2023 yazında yayınlanması planlanan oyun, bir süre için sadece PlayStation 5’e özel olacak.

İLGİLİ HABERLER