Eğlence

Square Enix’in Final Fantasy XVI sessizliği sürüyor

final fantasy xvi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Square Enix, PlayStation’ın State of Play etkinliğinde iki yeni oyunun duyurusunu yaptı. Buna ek olarak, iki oyunun da oynanış fragmanlarını yayınladı. Ancak şirketin en çok beklenen iki oyunu Final Fantasy XVI ve Final Fantasy VII Remake 2 hakkında yeni paylaşımlar gelmedi.

Stranger of Paradise Final Fantasy Origin (SOPFFO), 15 Mart’ta yayınlanacak. Yayınlanmasına kısa bir süre kalan oyunun üçüncü ve final demosu nihayet dağıtıma çıktı. Nioh’un geliştiricisi Team Ninja ile birlikte hazırlanan SOPFFO, ilk Final Fantasy oyununa kötü adam Garland’ın gözünden daha kanlı bir yorum getiriyor. State of Play sunumu sırasında Garland’ın yeni yetenekleri konusunda bilgi verildi. Oyunun yeni demosu da erişime açılmış durumda.

Şirket, Luminous Productions ile birlikte geliştirdiği yeni RPG oyunu Forspoken’ın oynanış videosunu da yayınladı. Fragmanda ana kahraman Frey’in konuşma gücü bileziğinin ve özel spor ayakkabılarının yardımıyla sergilediği yeteneklerinden bir kısmını görmek mümkün oluyor. Forspoken’ın çıkışının daha önce mayıs ayından ekim ayına ertelendiğini belirtmekte fayda var.

Square Enix’in duyurduğu yeni oyunlardan ilki The DioField Chronicle oldu. Gerçek zamanlı bir taktik savaş stratejisi oyunu olarak tanımlanan The DioField Chronicle’ın karakterlerinin altında Final Fantasy XII ve XIII’ün tasarımcılarının imzası bulunuyor. Oyunun ses tasarımı ise Game of Thrones’un müziklerini yapan Ramin Djawadi üstleniyor. Bu yıl çıkması beklenen oyunun kesin yayın tarihi açıklanmış değil.

Sony’nin etkinliğinin kapanış duyurusu da Square Enix’ten geldi. Şirket Valkyrie serisinin en yeni oyunu olan Valkyrie Elysium’u da duyurdu. Aksiyon ve RPG formatını bir araya getirecek olan oyun, 2022’de yayınlanacak.

Square Enix’in State of Play etkinliğinde en çok beklenen oyunları Final Fantasy XVI ve Final Fantasy VII Remake 2 hakkında bilgi vermemesi ise şaşkınlık yarattı. Şirketten daha önce yapılan açıklamada Final Fantasy XVI hakkındaki detayların ilkbaharda paylaşılacağı belirtilmişti. Dolayısıyla State of Play’de bu oyundan bahsedilmemesi sürpriz olarak değerlendirilebilir. Ancak şirketin ilkbahardan kastının 21 Mart sonrası olması da ihtimaller dahilinde görünüyor. Bu nedenle Final Fantasy hayranlarının biraz daha sabırlı olmasında fayda var.

İLGİLİ HABERLER