Eğlence

Final Fantasy XV’in çıkışı kasım ayına ertelendi

final fantasy xvFinal Fantasy XV için uzun süredir bekleyenlere kötü haber geldi. Daha öncesinde 30 Eylülde yayınlanacağı söylenen oyunun çıkış tarihi 29 Kasıma ertelendi. Oyunun geliştiricisi Square Enix’in gecikme konusunda GameStop yöneticilerini bilgilendirdiği belirtildi. Büyük bir kitle tarafından beklenen bir oyunun hedeflenen çıkış tarihini kaçırması daha önce de rastlanan bir durum. FF XV üzerinde neredeyse 10 yıldır çalışıldığı için yaklaşık iki aylık bir gecikme kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor.

Gamnesia sitesi GameStop içindeki kaynakları aracılığıyla oyunun PS4 ve Xbox One için çıkışının gecikeceğini duyurdu. Kotaku da aynı haberi perakende zincirinin dışında kalan bir kaynak aracılığıyla doğruladı. Çıkış tarihindeki değişimi belirten materyallerin satış noktalarına dağıtıldığını gösteren fotoğraflar, her iki sitede de yer alıyor.

final fantasy xvOyunun tanıtımı için kullanılan materyallerde görülen eski çıkış tarihini kapatacak çıkartmalar ve bunların nasıl materyallere ekleneceğini gösteren talimatlar, GameStop mağazalarına ulaştırıldı. GameStop çalışanlarından söz konusu materyalleri 1-2 gün gizli tutmaları istendi. Bu da Square Enix’in bugün içinde (15 Ağustos) gecikmeye dair resmi duyuruyu yapabileceği anlamına geliyor.

Final Fantasy XV ertelemeyle sorunlarından arınabilir

Oyuncular için 10 yıl beklenen bir oyun için iki ay daha beklemek üzücü olabilir. Ancak bu ertelemenin oyunun yararına olacağını söylemek pek yanlış olmayacaktır. Geçtiğimiz haziran ayında E3 2016’da gerçekleştirilen demonun ardından oyunda bazı teknik sıkıntıların olduğuna dikkat çekilmişti. Oyunun direktörü Hajime Tabata optimizasyon ve ince ayar için ekstra bir çalışmanın gerektiğini kabul etmişti. Erteleme kararıyla birlikte bu tarz sorunların ortadan kalkması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER