EğlenceTeknoloji

Final Fantasy XIV PS5 betasının çıkış tarihi belli oldu

final fantasy xiv ps5

Final Fantasy XIV, 10 yılı aşkın bir süre önce, biraz sorunlu da olsa, PS3 ve PC’de oyuncularla buluşmuştu. Oyun yeni nesil konsollarla buluşması için ise fazla beklenmeyecek. Square Enix’ten verilen bilgiye göre, herkese açık Final Fantasy XIV PS5 beta sürümü 13 Nisan’da yayınlanacak.

Oyunun PS5 versiyonu 4K çözünürlük desteğiyle gelecek. Buna ek olarak, performansta da iyileştirmeler yapılacak. Final Fantasy XIV’i geçmiş uyumluluk moduyla PS5’te şimdi oynamak da mümkün. Ancak yeni versiyon tamamen optimize edilmiş biçimde oyuncularla buluşacak. PS4’te oyunu alanlar, ekstra bir ücret ödemeden PS5 versiyonuna sahip olacak.

Square Enix, oyun için yeni bir genişleme paketinin duyurusunu da yaptı. Endwalker adını taşıyan bu paket sonbaharda yayınlanacak. Bu pakette yeni işler ve bölgeler bulunacak. Seviye sınırı ise 90’a çıkarılacak. Oyunun hikayesi de bu paketle sonlandırılacak.

Final Fantasy XIV, PS5 versiyonuyla daha da fazla oyuncuya ulaşmayı hedefliyor. Hâlihazırda oyunu oynayan kişi sayısı 20 milyonu geçmiş durumda. PS5 versiyonuyla bu sayının artması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER