Eğlence

Final Fantasy IV 2018 başlarında PC’lere geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Final Fantasy XV, 2018’in başlarında PC’ye geliyor. Oyun, bir yılı aşkın zaman önce PlayStation 4 ve Xbox One için yayınlanmıştı. Söz konusu duyuru Almanya’da düzenlenen Gamescom kapsamında, Nvidia tarafından düzenlenen basın konferansında, yayınlanan fragman ile paylaşıldı.

Oyunun direktörü Hajime Tabata, Nvidia’nın yardımlarıyla, sevilen oyun için etkileyici bir görsel deneyim oluşturduklarını dile getirdi.

Final Fantasy XV Windows Edition resmi adıyla çıkacak olan oyun, yüksek çözünürlüklü görüntüler, Dolby Atmos ses desteği, geliştirilmiş çimen ve saç hareketleri, akış, ateş ve duman simülasyonu, geliştirilmiş gölge algoritmaları ve ışığın her bir nesneye ne kadar düşmesi gerektiğini kontrol eden çevresel kapanma algoritması gibi unsurları bünyesinde barındıracak.

Oyuncular, oyun içinde çözünürlüğü 63360 x 35640 piksele kadar çıkan, 360 derecelik yüksek çözünürlüklü ekran görüntüleri alabilecekler. Nvidia, Final Fantasy serisinin arkasındaki video oyun şirketi olan Square Enix’e, oyunu PC’ye uyumlu hâle getirmek için geliştirici araçları ve kaynak kodlarını sağladığını söylüyor.

Nvidia ve Square Enix arasındaki işbirliği ShadowPlay Highlights olarak adlandırılan bir özelliği de kapsıyor. Bu özellik oyunculara oynanış görüntülerini otomatik olarak kaydetme, klipleri düzenleme ve bunları YouTube gibi sitelere yükleme fırsatı sağlıyor. Ayrıca oyunun çok oyuncu genişletmesi Comradesis ve ücretsiz güncellemeler de sunulacaklar arasında yer alacak.

İLGİLİ HABERLER