Eğlence

Final Fantasy serisinin ilk oyunu 30 yıl önce yayınlandı

Yapım şirketi Square, bundan 30 yıl önce 18 Aralık 1987’de ilk Final Fantasy oyununu Nintendo Entertainment System/Famicon konsolu için yayınladı. Yapımcı Hironobu Sakaguchi bunun son oyunu olacağını düşünse de, oyun finansal açıdan büyük bir başarı yakaladı.

Bu başarıyla bir seriye dönüşen ve son olarak iOS’te yerini alan Final Fantasy, macerasında 30 yılı geride bıraktı. Nintendo’nun yeniden ürettiği NES Classic’te de bulunan oyun, farklı nesillere yayılan oyuncularına heyecanlı dakikalar yaşattı.

Oyunun yapım şirketi artık Square Enix ismini taşıyor. 1987’den sonra ana macerayı takip eden 14 oyun daha yayınlanırken, yan oyunlar ve farklı oyunlarla temas eden maceralar da seriye eklenmişti. Serinin ana oyunlarındaki hikaye örgüsünün derinliği, sıra bazlı RPG mekaniği ve büyük kötüye karşı savaşan küçük kahraman gruplarıyla oyuncuları kendisine bağlamayı başarmıştı.

Final Fantasy 30. yaşını özel ürünlerle kutluyor

Final Fantasy 30. yaşını özel ürün ve indirimlerle kutluyor. Bu özel yıldönümü için serinin oyunlarının fiyatlarında indirime giden Square Enix; tişört, peluş bebek ve tükenmez kalem gibi birbirinden farklı hediyelik ürünleri de satışa sunuyor.

İLGİLİ HABERLER