Teknoloji

Files Go ile dosyalarınızı Google’da ararmış gibi arayabilirsiniz

Google, Files Go uygulaması için bazı değişiklikleri duyurdu. Dosya yönetimine özel Android uygulamasına getirilen bu yeniliklerle birlikte dosyalarınızı daha kolay biçimde bulmanız mümkün olacaktır.

Bundan böyle telefonunuzdaki dosyaları, internette yaptığınız gibi arayabilirsiniz. Uygulama otomatik tamamlanmış sonuçlar göstermeye başlayacak, aynı zamanda arama geçmişinizi de depolayacak. Bunu kullanmak için, Dosyalar sekmesinin altında bulunan arama ikonuna dokunmanız yeterli oluyor. Google, tüm arama işlevlerinin çevrimdışı biçimde gerçekleştiğinin altını çiziyor.

Files Go uygulaması ikinci kopyası bulunan uygulamaların yerini de gösteriyor. Kopyaları silmenizi tavsiye ettiğinde, küçük resme uzunca bastırın, daha sonra dosyanın telefonda nerede saklandığını görecek ve bundan sonra silebileceksiniz.

Bunlara ek olarak Google, Files Go’nun Google Fotoğraflar ile birlikte çalıştığını söylüyor. Files Go, fotoğraflarınızı Google Fotoğraflar ile yedeklediğinizi algılıyor ve bu yedeklenmiş fotoğrafları silerek alan açmanızı tavsiye ediyor.

Tüm bunlar küçük eklentiler olsa da, Files Go böylelikle biraz daha eksiksiz ve Android kullanıcıların ilk seçenek olarak yöneleceği bir dosya yönetimi uygulamasına dönüştürüyor. Bu uygulamayı Google Play’den ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER