Manşetler

Files Go Google Play Store’da beta olarak yayınlandı

Google bu hafta başında Files Go adı verilen uygulamayı sızdırmıştı. Söz konusu uygulama dosyaların yönetimi ve paylaşımını gerçekleştirmeye yarıyordu. Ne var ki, bu uygulama Play Store’da yayınlandıktan kısa bir süre sonra kaldırılmıştı. Google şimdi bu uygulamayı yeniden uygulama mağazasında, ilk geliştirici sürümlerinden biri şeklinde, denemek isteyenler için beta olarak yayınladı.

Files Go kullanıcılara dosyalarını yönetmekte ve telefonlarında alan açma konusunda yardımcı oluyor. Bunu yaparken kullanılmayan uygulamaları saptıyor veya birden fazla olan fotoğrafları buluyor. Ancak uygulamanın daha ilginç olan tarafı, yakındaki Android cihazlarına, internet bağlantısına ihtiyaç duymadan dosya gönderimine olanak tanıması ki, bu açıdan Apple’ın AirDrop’una benziyor.

Daha önce belirtildiği gibi, Files Go Google’ın Android Go girişiminin bir parçası niteliğini taşıyor. Android Go, daha az güçlü teknik özelliklere sahip olan, ayrıca hücresel veri erişimi kısıtlı olan cihazlarda çalışacak işletim sistemi ve uygulamaları hedefliyor. Ayrıca beta sürümünde olan YouTube Go da benzer özellikler sunuyor, indirilmiş videoları yakındaki cihazlarla kolaylıkla paylaşmayı sağlıyor. Bunu dikkate aldığımızda, Files Go’nun doğal bir adım olduğunu söyleyebiliriz. Google, benzer mantığı diğer Android uygulamalarına da uygulayabilir.

Files Go Beta şu anda Play Store’da bulunuyor. Google final versiyonun ne zaman yayınlanacağını açıklamadı. Ayrıca tıpkı YouTube Go gibi, yayınlandığında sadece belirli bölgelere özel olup olmayacağı da şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER