Teknoloji

FiftyThree’den Paper içerikleri için paylaşım platformu: Mix

fiftythree-mix-1

iPad’in popüler çizim uygulamalarından Paper’ı hazırlayan, ardından özel kalem Pencil’i geliştiren FiftyThree, şimdi de özel bir paylaşım servisini devreye soktu. Mix adını taşıyan servis Adobe’nin Behance servisiyle benzerlik gösteriyor. Kullanıcılar Mix üzerinden çevrim içi ortamda birlikte projeler oluşturabiliyor; tasarım, not ve çizimlerini paylaşabiliyor ve başkalarının projelerini görüntüleyip katkıda bulunabiliyor.

Mix kaydolan kişilere açık bir forum ortamı sunmasına ek olarak, kullanıcılarının iPad’lerini tasarım konusunda daha iyi kullanmasına yardımcı olmaya odaklanmış özel bölümler de barındırıyor. Çizim eğitimleri, şablon ve taslaklar sayesinde Mix, tasarımcılarına konseptlerini daha hızlı oluşturmaları için çıkış noktaları sunuyor.

FiftyThree’nin kurucularından biri olan ve aynı zamanda şirketin CEO’luğunu üstlenen Georg Petschnigg, Mix ile şirketin gereken tüm mevzilere ulaştığını belirtti. İlk ürünleri Paper’ın 10 milyon indirme rakamını aştığını söyleyen Petschnigg, artık kullanıcılarının kontrolle daha az zaman kaybettiğini ve tasarıma odaklandığını dile getirdi. Özel kalem Pencil’in Paper’ın kendini ifade etme gücü önündeki engelleri kaldırdığını söyleyen CEO, Mix ile zinciri tamamladıklarının altını çizdi.

Paper ve Pencil’i kullanan tasarımcıların Mix’te bir araya gelerek birbirlerine ilham vereceğini dile getiren Petschnigg, Mix’te gerçekleştirilen paylaşımların diğer kullanıcılar tarafından yeniden düzenlenebileceğini belirtti ve Mix’i ”görsel bir konuşma” olarak tanımladı.

Yayınlanan son güncellemeyle Mix, Paper uygulamasının bir parçası haline geldi. Paper uygulamasını kullanmayanlar ise web üzerinden Mix’e erişebiliyor.

İLGİLİ HABERLER