Teknoloji

Paper’ın geliştiricisi FiftyThree kapasitif kalem hazırlıyor

Popüler çizim defteri uygulamalarından Paper’ın geliştiricisi FiftyThree kendi markasını taşıyan kapasitif kalemi çıkarmanın planlarını yapıyor. Amerikan Federal İletişim Komisyonu (FCC) başvuru dokümanı sayesinde şirketin planları açığa çıkmış oldu.

fiftythree-kalem-sizinti-211013“Pencil” olarak adlandırılan kapasitif kalem lastik uç ve Bluetooth bağlantı yetenekleri taşıyor. Başvuru dokümanındaki bir görsel cihazın bir ucunda USB konnektörünün bulunduğunu gösteriyor. Bu uç muhtemelen şarj işlemleri için kullanılacaktır. FiftyThree bu kalemin iki farklı modelini çıkaracak gibi görünüyor. Bunların bir tanesi ahşaptan yapılacak, bir tanesi de alüminyumdan üretilecek. FCC dokümanları bu cihazın fiyatı veya ne zaman piyasaya çıkacağı noktasında bilgi vermekten uzak görünüyor.

Engadget’ın haberine göre, FiftyThree çatısı altında Microsoft’ta birkaç yıl önce Courier projesinden sorumlu olanlar da yer alıyor. Bu ekip muhtemelen söz konusu kapasitif kalemin piyasaya sunulmasında da bizzat sorumludur.

İlgili >> Engadget, FCC

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER