EğlenceTeknoloji

FIFA Futbol: Futbol keyfini telefonunuzun ekranında yaşayın

fifa futbol
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

FIFA serisi dünyanın en popüler futbol oyunları arasında başı çekiyor. Serinin mobil cihazlara uyarlanma sürecinde ilk başta biraz patinaj yaşansa da, son zamanlarda her şey rayına oturmuş gibi görünüyor. FIFA serisinin yeni oyunuyla birlikte oyunun mobil versiyonu da kapsamlı bir güncellemeden geçiyor. FIFA Futbol da yeni sezon heyecanını yeni özelliklerle oyunculara yaşatmayı sürdürüyor.

FIFA Futbol’un en önemli yeniliği olarak arkadaşlarla karşı teke tek oynayabilmek öne çıkıyor. Bunun için oyuncuların FIFA Futbol’da bir arkadaş listesi oluşturması gerekiyor. Oyuncular bu liste üzerinden arkadaşlarına meydan okuyabiliyor ve yeteneklerini teke tek ortamda test edebiliyor.

fifa futbolUltimate Team deneyimi ise yine FIFA Futbol’un kalbinde yer almaya devam ediyor. Oyuncular Premier League, LaLiga, Ligue 1, Bundesliga, Serie A, Spor Toto Süper Lig ve diğer liglerden seçtikleri futbolcularla kendi Ultimate Team’lerini oluşturabiliyor. Ancak bu Ultimate Team oluşturma deneyiminin yine adım adım ilerlediğini belirtmek lazım. FIFA Futbol’un başlangıcından itibaren oyuncular kendilerine verilen görevlerle ödül paketleri, deneyim ve antrenman puanları kazanıyor.

fifa futbolÖdül paketlerinden çıkan futbolcularla kadroları genişletmek mümkün olurken, antrenman puanları da oyuncuların yeteneklerini geliştirmekte kullanılabiliyor. Bu paketlerle oyunculara kullanabilecekleri yeni taktikler de sunuluyor. Ultimate Team deneyiminde önemli bir yere sahip olan aynı uyruk, takım veya ligden oyuncu toplama avantajı FIFA Futbol’da da devam ediyor.

fifa futbolFIFA Futbol’da oyunculara bir önceki sezonda kullandıkları ilk 11 ile oynama imkânı da sunuluyor. Ancak bunun sadece özel Eski Takım etkinliğinde geçerli bir imkân olduğunu belirtmek gerekiyor. Etkinlikler, geçmiş sezonlarda olduğu gibi, bu sezon da FIFA Futbol deneyiminde önemli bir yer tutuyor. Oyuncular gerçek hayattaki turnuvalara ve maçlara paralel olarak ilerleyen Canlı Etkinlikler’e katılarak takımlarına Şampiyonlar Ligi veya Avrupa Ligi’nde sahaya çıkan futbolcuları kazandırabiliyor.

FIFA Futbol oyuncularına Eden Hazard yardımcı oluyor

FIFA Futbol’da temel kontrol dinamiklerinde bir değişim söz konusu değil. Oyuncular yine daha önceki sezonlardan aşina oldukları şekilde sahadaki oyuncuları kontrol edebiliyor. FIFA Futbol ile ilk kez tanışanlar için de işler oldukça kolay. Oyunun nasıl oynanacağı uygulamalı olarak anlatılıyor. Oyun menüsünde ise oyunculara Real Madrid’in Belçikalı yıldızı Eden Hazard eşlik ediyor.

fifa futbolFIFA Futbol, EA Sports’un son yıllarda mobil platformlarda yakaladığı başarılı çizgiyi sürdürmeyi başarıyor. Türkçe desteği bulunan oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER