EğlenceManşetler

FIFA 22 çapraz platform testi yakında başlayacak

fifa 22

FIFA 22 için çapraz platform desteği teste yakında başlayacak. Teste PlayStation 5, Xbox Series X/S ve Google Stadia kullanıcıları katılabilecek. Çapraz platform desteğiyle bu konsol ve platformların kullanıcıları FIFA 22’de birbirleriyle mücadele edebilecek. EA’den verilen bilgiye göre, çapraz platform desteği çevrimiçi hazırlık maçları ve çevrimiçi sezonlarla sınırlı olacak.

EA’in açıklamasında, çapraz platform desteğinin bu iki modla sınırlandırmasının temelinde oyunda sorun çıkmasını engelleme isteği olduğu belirtildi. Çapraz platform desteği oyunun ana menüsünün sağ alt köşesindeki açılır menü üzerinden aktif hâle getirilebilecek veya devredışı bırakılabilecek.

Buna ek olarak, “Rakip Bulma Seçenekleri” menüsü üzerinden de bu desteğin yönetimi mümkün olacak. Çevrimiçi maçlarda rakip oyuncu başka bir platformu kullanıyorsa bu belirtilecek. Şirket, çapraz platform desteğinin FIFA 22’nin oynanabilirliğine etki yapmayacağının altını çizdi.

fifa 22Çapraz platform desteğinden en büyük faydayı Stadia’nın görmesi bekleniyor. PS5 ve Xbox Series konsollarına kıyasla çok daha küçük bir topluluğa sahip olan Google Stadia’nın kullanıcıları, artık çok daha fazla rakip bulabilecek.

FIFA 22 geçtiğimiz eylül ayında Microsoft ve Sony’nin oyun konsollarıyla birlikte Google Stadia içi de yayınlanmıştı. FIFA 23’ün de çapraz platform desteğiyle yayınlanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER