EğlenceTeknoloji

FIFA 21’in çıkış tarihi belli oldu

FIFA 21 ps5

Electronic Arts, EA Play etkinliğinde merakla beklenen spor oyunları FIFA 21 ve Madden NFL 21 hakkında da bilgiler verdi. Bu iki oyunun yeni nesil konsollarda nasıl görüneceği konusunda bazı ipuçları paylaşan şirket, oyunların PlayStation 5‘in DualSense kumandasının dokunsal geri bildirim özelliğinden yararlanacağını açıkladı. Xbox Series X’in hızlı yükleme süreleri vaadinin etkisinin de oyunda görüleceği belirtildi. Şirket FIFA 21’in çıkış tarihini de duyurdu.

EA, her iki oyunda da sporcuların hareketlerinin daha gerçekçi görüneceğine ve hava durumuyla ilgili detayların artırıldığına dikkat çekti. Şirket, oyun severlerin spor oyunlarındaki en gerçekçi karakter davranışlarına şahit olacağı vaadinde bulunurken; sporcu, seyirci ve yedek kulübesi reaksiyonlarının da geliştirildiğinin altını çizdi.

EA, maç öncesi görüntülerle oyunculara emsali görülmemiş bir maç günü deneyiminin yaşatılacağını ve geliştirilen aydınlatma sisteminin de müsabakaları daha gerçekçi bir görünüme kavuşturacağını belirtti.

FIFA 21’i 9 Ekim’den itibaren PlayStation 4, Xbox One ve PC üzerinde oynamak mümkün olacak. Ultimate Edition veya Champions Edition versiyonunu satın alanlar, oyuna 6 Ekim itibarıyla erişebilecek. EA Access ve Origin Access Play First servisleri üzerinden denemeler ise 1 Ekim itibarıyla başlayacak.

FIFA 21, ilk günden itibaren PlayStation 5 ve Xbox Series X’te oynanabilecek. Oyunun PS4 veya Xbox One versiyonunu satın alanlar, EA’in Dual Entitlement programı çerçevesinde yeni nesil versiyonlarına ücretsiz yükseltme yapabilecek. Bu imkan hem fiziksel hem de dijital kopyaları kapsayacak. Ancak yeni nesil konsol versiyonları sadece dijital olarak oyunculara ulaştırılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER