EğlenceManşetler

FIFA 16’da kadın futbol takımları da yer alacak

fifa-16-kadin-futbolu-280515

Popüler futbol serisi FIFA’nın en yeni sürümü FIFA 16’ya dair ilk detayları kamuoyuyla paylaşan EA Sports, yeni oyunda kadın futbol takımlarına da yer verileceğini açıkladı. Almanya, ABD, Fransa, İsveç, İngiltere, Brezilya, Kanada, Avustralya, İspanya, Çin, İtalya ve Meksika’nın kadın milli takımları FIFA 16’da boy gösterecek. EA Sports kadın takımlarının sadece birbirlerine karşı mücadele edebileceğinin altını çizdi.

FIFA serisinin yöneticisi David Rutter, kadın futbolu konusundaki çalışmaların bir süredir devam ettiğini, ancak her şey dört dörtlük olana dek özelliğin sunumu için beklendiğini belirtti. Kadın ve erkek futbolu arasındaki farkları oyuna yansıtacak araç ve teknolojilere ihtiyaç duyduklarını hatırlatan Rutter, görsel unsurların tesisi konusundaki çalışmaların da zaman aldığını belirtmeyi ihmal etmedi.

fifa-16-christine-sinclair-280515

Oyunda kadın futbolunun önemli yıldızlarından Kanadalı Christine Sinclair ve İngiltere kaptanı Stephanie Houghton gibi isimler, tüm gerçeklikleriyle boy gösterecek. Rutter, yeni oyuncuların eklenmesi için kurulan animasyon sisteminin büyük bir değişiklik olduğunun altını çizdi.

Arsenal ve Manchester City gibi kulüplerin kadın takımlarının yakında oyuna eklenebileceğini belirten Rutter, kadın futbolunun FIFA’ya eklenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ve fazlasıyla rahatladığını dile getirdi. FIFA 16’nın önümüzdeki sonbaharda yayınlanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER