Eğlence

FIFA 16 demosu oyunculara ilk kez bir kadın takımını kontrol etme fırsatını veriyor

fifa-16-090916

FIFA 16’nın serinin diğer oyunlarına kıyasla daha özel bir yönü bulunuyor. Seri tarihinde ilk defa, FIFA oyuncuları 12 kadın milli takımını kontrol edebilecek. Oyun tarihi açısından önemli bir dönüşümü temsil eden FIFA 16’nın demosu PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360 ve PC için yayınlandı.

FIFA 16 demosunda oyuncular ABD ve Almanya’nın kadın milli takımlarını kontrol edebiliyor. Kontrol edilebilen diğer takımlar ise Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Manchester United, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Paris Saint Germain, Inter Milan, River Plate ve Seattle Sounders.

FIFA 16’nın Kuzey Amerika’da satılacak versiyonlarının kapağında kadın futbolcuların da boy gösterecek olması, EA Sports’un kadın futbolu açılımına verdiği önemin somut bir göstergesi olarak göze çarpıyor. Oyunun Türkiye’de satılacak versiyonlarının kapağında ise Barcelona’ya transfer olan Milli Takım kaptanımız Arda Turan, takım arkadaşı Lionel Messi ile birlikte görülecek.

Gelen ilk yorumlar FIFA 16’nın gölgesinde kalabileceği yönünde olsa da, demo ile birlikte bu konuya ilişkin daha somut değerlendirmeler yapmak mümkün hâle gelecektir.

İLGİLİ HABERLER