Eğlence

Daha dinamik tribünlere sahip FIFA 15 sonbaharda yayınlanacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Son yıllarda ”dünyanın en popüler futbol oyunu” unvanını Pro Evolution Soccer’ın elinden alan FIFA serisinin en yeni oyunu FIFA 15, Electronic Arts’ın E3 kapsamında düzenlediği basın etkinliğinde görücüye çıktı. Oyunun yeni nesil konsollarda yayınlanacak versiyonlarına odaklanmayı seçen şirket, uzun soluklu serinin en yeni oyununda önemli değişikliklerin altına imza atmışa benziyor.

fifa-15-100614

İlk olarak oyuncu modellerindeki gelişme göze çarpıyor. Taraftarlara ve stadyumdaki ambiyansa FIFA 15’te daha fazla önem verildiği görülüyor. Electronic Arts FIFA 14’ün PS4 ve Xbox One versiyonlarında da dinamik tribünler sunmuş olsa da, FIFA 15’in daha gerçekçi ve daha canlı bir deneyim sunacağı anlaşılıyor. Şirketin daha gerçekçi trübün deneyimi hedefi doğrultusunda Liverpool’un evi Anfield’ın meşhur KOP tribünü de oyunda oldukça canlı bir biçimde boy gösteriyor.

FIFA 15 ana oyun deneyimine de oldukça ilginç yenilikler getiriyor. Oyuncular sahada maç esnasında olanlar için duygusal tepkiler verebiliyor. Buna ek olarak, maç içinde sahada yaşananlar doğrultusunda oyuncuların daha sonrasında vereceği tepkiler şekillenebiliyor. Sahada maç esnasında oluşan izlerin de maç boyunca ortadan kalkmaması bir diğer yenilik olarak göze çarpıyor. Futbolcuların da eskiye göre daha çevik olması ve daha çok hareket yapabilmesi ayrıca dikkat çekiyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER