EğlenceManşetler

FIFA 14 Mobil Oyun İncelemesi

Hem ülkemizde hem de dünyanın birçok yerinde ”spor” denince çoğu kişinin aklına ilk önce futbol geliyor. Kitleleri peşinden sürükleme konusunda çok az spor dalı futbolun başardıklarını başarabilirken, futbola olan ilgi başka sektörlerin de ihya olmasına katkıda bulunuyor. Bu sektörler arasında ön plana çıkanlardan birisi de oyun endüstrisi olurken, bu endüstrinin zaman içindeki gelişimi futbol oyunlarının da çok daha geniş bir kitleye ulaşmasına katkıda bulundu. Dünyanın en popüler futbol oyunlarından birisi olan EA Sports imzalı FIFA serisinin en yeni FIFA 14 de bilgisayar ve konsollardaki macerayı mobil platformlara eksiksiz bir biçimde taşıyor.

fifa-14-1

FIFA 14’ü mobil cihazına indirecek olan kullanıcıların öncelikli olarak bu işlem için oldukça geniş bir vakit ayırmaları gerektiğini bilmelerinde fayda var. Zira 1 GB’ın üzerinde bir boyuta sahp olan oyunun indirilmesi biraz uzun sürüyor. Oyunun mobil platformlar için ücretsiz olarak yayınlanması da sevindirici bir gelişme olarak ön plana çıkıyor. Ancak mobil dönemin eğilimlerini iyi analiz eden EA Sports, oyunun tüm özelliklerinden faydalanmak için oyun içi satın alma özelliğine başvurmayı zorunlu kılıyor.

fifa-14-6

Özellikle tüm oyun modlarına eksiksiz bir biçimde erişmek isteyenlerin Premium paketi satın alması gerekiyor. 8.99 TL karşılığında alınan bu paket ile birlikte oyundaki tüm modların kilidi açılıyor. Oyun içinde yükseltmelerde ve Ultimate Team gibi çevrim içi oyun seçeneklerinde kullanılan FIFA puanları da çevrim içi satın alma özelliği kapsamında elde edilebiliyor.

fifa-14-4

Özellikle son dönemde oyun severlerin arasında en popüler seçeneklerden biri olan çevrim içi oyun seçeneğinin ücretsiz erişilebilir olması ise FIFA 14’ün artı puan kazandıran özelliklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Söz konusu çevrim içi moda ek olarak; Ultimate Team, haftanın maçları ve penaltılar seçeneklerinden ücretsiz olarak faydalanılabiliyor.

fifa-14-3

Ultimate Team modunda Messi gibi süper yıldızların kaptanlığı altında oyunculara kendi takımlarını oluşturma fırsatı verilirken, haftanın maçları modu altında oyunculara her hafta yenilenen bir maç listesi sunuluyor. Oyuncular bu maçlar arasından dilediklerini seçip futbol keyfine varıyor. Penaltılar seçeneği ise tahmin edebileceği üzere seri penaltı atışları üzerinden kozları paylaşma şansını sunuyor.

fifa-14-5

FIFA 14’te oyun keyfini tam anlamıyla yaşayabilmek için kaliteli bir cihaza sahip olmak büyük önem taşıyor. Çünkü oyunun sahip olduğu geniş veri tabanı ve yüksek kaliteli, yoğun grafiklerin varlığı nedeniyle cihazın donanımının da güncele yakın olmasında fayda var. Fiziki klavye veya oyun kumandasıyla FIFA oynamaya alışan oyuncular için mobil versiyona ve dokunmatik ekran üzerindeki kontrollere uyum sağlamakta bir süre için zorluk çekebilirler. Maç öncesi çıkan yükleme ekranlarında oyunun kontrollerine ilişkin özet olarak bazı bilgilerin verilmesi bu süreci biraz hızlandırırken, ilk maçın başlangıç dakikalarında bu bilgiler uygulamalı olacak biçimde bir kez daha aktarılıyor.

fifa-14-2

FIFA serisi veri tabanının genişliği ve kadroları sürekli olarak güncel tutabilme gibi özellikleriyle rakiplerine karşı önemli bir üstünlük elde etmişti. EA Sports’un FIFA 14’ün üstünlük kurduğu mobil noktaları mobil platformlara eksiksiz bir biçimde taşıması da artı puan kazandıran noktalar arasında yer alıyor. Sosyal oyun deneyimi için Game Center ve EA’ın kendi platformu Origin ile entegre olabilen FIFA 14, oyun içinde gezinmeye fazlasıyla yardımcı olan bir arayüz barındırıyor. Dokunmatik ekran üzerinde futbol deneyimine mesafeli yaklaşan oyun severlerin bile FIFA 14’ü denemesi gerekiyor.

İlgili >> iTunes App Store, Google Play

İLGİLİ HABERLER