Ulaşım

Fiat Chrysler sürücüsüz otomobil çalışmalarında BMW ve Intel’e katılıyor

fiat chrysler surucusuz otomobilFiat Chrysler sürücüsüz otomobil çalışmalarında BMW, Intel ve Mobileye’ın oluşturduğu grupla birlikte hareket edeceğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, yarı otonom ve tam otonom otomobil teknolojilerinin geliştirilmesi için Alman otomotiv devi ve teknoloji şirketleriyle birlikte çalışılacağı belirtildi.

Bu hamle, otonom sürüş teknolojileri konusunda rakiplerinin gerisinde kalmaması için Fiat Chrysler adına büyük önem taşıyor.

Fiat Chrysler CEO’su Sergio Marchionne, yapılan anlaşmayı şu sözlerle değerlendirdi: “Otonom sürüş teknolojileri konusunda ilerleme kaydetmek için otomobil üreticilerinin, teknoloji sağlayıcılarının ve tedarikçilerin güçlerini birleştirmesi gerekiyor. Bu ortaklığa katılmamız sayesinde aynı vizyonu ve hedefi paylaşan şirketlerin yarattığı sinerjiden yararlanabileceğiz.”

Fiat Chrysler sürücüsüz otomobil konusuna yabancı değil

Fiat Chrysler sürücüsüz otomobil çalışmalarına yabancı bir şirket değil. Otomotiv devi, 2016’da Google’ın sürücüsüz otomobil girişimi Waymo ile işbirliğine gitmişti. Bu işbirliği doğrultusunda Waymo’nun otonom sürüş teknolojisini taşıyan Chrysler Pacifica minivanlar ile bir test filosu oluşturulmuştu. Ancak şirket araştırma ve mobilite deneyimi konusunda Ford ve General Motors gibi rakiplerinin gerisinde kalmıştı.

İşbirliğinin diğer tarafındaki şirketlerden Intel ve Mobileye da kısa süre önce tabir-i caizse bir şirket evliliği gerçekleştirmişti. Intel kısa süre önce Mobileye’ı satın almıştı. Bu işbirliğinin Fiat Chrysler’e ne gibi avantajlar sağlayacağı zamanla görülecek.

İLGİLİ HABERLER