Ulaşım

Fiat Chrysler 2016’da CarPlay ve Android Auto entegrasyonunu sunacak

fiat chrysler uconnect

Fiat Chrysler, Apple CarPlay ve Android Auto’yu bu yıl itibarıyla yeni nesil UConnect araç içi bilgi ve eğlence sistemine getireceğini açıkladı. Şirket böylelikle aralarında Ford’un da bulunduğu iOS ve Android’in otomobil platformlarını destekleyen otomobil üreticileri grubuna dahil oldu.

Henüz detayların tamamı gün yüzüne çıkmamış olsa da, CarPlay ve Android Auto entegrasyonunun dördüncü nesil 8.4 inç ekranlı UConnect sistemlerine ve şirketin küresel portföyündeki seçili modellere geleceği açıklandı. Yeni entegrasyon kapasitif dokunmatik ekran, performans artışı ve yüksek çözünürlükle birlikte gelecek.

Tıpkı diğer otomobillerde olduğu gibi, CarPlay iPhone’u otomobilin ana konsolundaki bilgi ve eğlence ekranlarına bağlayacak. Basitleştirilmiş bir iOS arayüzü sunacak olan bu bağlantı sayesinde sürücüler ihtiyaç duydukları verilere dikkatleri dağılmadan erişebilecek. Android Auto da, Android işletim sistemli akıllı telefonlar için aynı mantık çerçevesinde işliyor.

Fiat Chrysler imzalı UConnect, mevcut bilgi ve eğlence sistemleri arasında en iyilerden biri olduğu için CarPlay ve Android Auto’nun dramatik bir değişim getirmesi beklenmiyor. Ancak bu durum entegrasyonun kullanışlı bir ilerleme olduğu gerçeğini de değiştirmiyor. Dördüncü nesil UConnect’e ilişkin detayların yıl içinde açıklanması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER