Ulaşım

Fiat CEO’su Sergio Marchionne: Apple’ın otomotiv sektörüne müdahalesi devam edecek

fiat-logo-110515

Fiat Chrysler Automobiles CEO’su Sergio Marchionne, ABD’nin Kaliforniya eyaletine gerçekleştirdiği ziyarette Apple’ın otomobillerle ilgili teknolojilerin gelişimi konusunda yaptığı ciddi çalışmalara şahit olduğunu belirtti. Marchionne, Silikon Vadisi ve otomotiv endüstrisinin etkileşimini yerinde görmek amacıyla gerçekleştirdiği ziyarette Tesla CEO’su Elon Musk ve Apple CEO’su Tim Cook ile bir araya gelirken, Google’ın sürücüsüz otomobilini de test etme imkanını buldu.

Marchionne teknoloji şirketleriyle buluşmaları konusunda bazı detayları paylaşırken, Apple hakkındaki ilginç bir bilgiyi ortaya çıkardı. Cupertino merkezli şirketin otomotiv sektörüne dair planları konusunda ketum bir tavır takınan Fiat CEO’su, Tim Cook’un Apple’ın otomotiv sektöründeki görünürlüğünü artırmayı planladığını dile getirdi.

Halihazırda Apple’ın otomotiv sektörüyle tek doğrudan ilişkisini CarPlay bilgi ve eğlence sistemi sağlıyor. Fiat Chrysler Automobiles bünyesindeki Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat ve Ferrari gibi markalar da CarPlay’e destek veriyor.

Apple’ın mevcut planının CarPlay’in kapsama alanındaki otomobil sayısını artırmak olduğu düşünülüyor. Ancak şirketin uzun vadeli hedefleri arasında bir otomobil üretmenin olduğu iddiası da son dönemde sıklıkla konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER