Bilim

Feverprints iPhone uygulamasıyla vücut sıcaklığı takip edilecek

feverprints iphone

Sağlıklı bir insanın vücut sıcaklığı 36.5 derece olarak kabul ediliyor. Ancak belli bir hastaya teşhis koymak isteyen doktorlar için, genel ortalama sıcaklık bilgisi her zaman yeterli ölçüm ve karşılaştırma imkanını sağlayamayabiliyor. Akıllı telefonlar, günümüzdeki pek çok problemin çözümünde olduğu gibi, bunun için de devreye giriyor.

Boston Çocuk Hastanesi bünyesinde çalışan bir ekip, Apple’ın ResearchKit adını taşıyan yeni setinden faydalanarak “Feverprints” adını taşıyan bir iPhone uygulaması geliştirdi. Kullanıcıları vücut sıcaklıkları konusunda günlük olarak bilgi toplama konusunda teşvik eden uygulama, daha sonra bu verilerin araştırmacılara gönderilmesini istiyor.

Feverprints iPhone uygulamasının geliştiricilerinden biri olan Jared Hawkins, gün içindeki normal sıcaklık değişimlerinin daha iyi anlaşılmasını amaçladıklarını ve ateşin tıbbi teşhisi geliştirecek bir araç olarak değerlendirmeyi istediklerini belirtti. Hawkins, ateş düşürücü ilaçların semptomlar ve hastalıkların gidişatı üzerindeki etkisini de görmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Uygulama, kullanıcıların vücut sıcaklığını doğrudan ölçmüyor veya doğrudan bir termometreye bağlanmıyor. Kullanıcılara gün içinde vücut sıcaklıklarını konvansiyonel bir ölçüm cihazıyla sürekli izlemelerini hatırlatan uygulama; vücut sıcaklığı, kullanılan ilaçlar, yaşam tarzı ve genel sağlığa ilişkin bilgilerin de kaydının tutulmasını istiyor. Geliştirici ekip, verilerin isimsiz olarak saklanacağını özellikle vurguluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER