Teknoloji

Fetching eklentisi tarama geçmişini arama yapılabilen bir veri tabanına dönüştürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fetching-251114

Bazı uygulamalar gizlilik ve güvenlik adına tarama geçmişini silmeyi kolaylaştırıyor. Ancak bu işlemin tam tersini yapan ve tarama geçmişini arama yapılabilen bir veri tabanına dönüştüren bir uygulama da mevcut. Fetching adını taşıyan eklenti kullanıcılarının tarama geçmişlerinin kapsamlı bir kopyasını yıllar boyunca arama yapılabilmesi için saklıyor.

Google’da gelişigüzel kelimelerle yapılan aramalar her zaman istenen sonuçları vermeyebiliyor. Tarayıcı geçmişinin içine dalmak ise samanlıkta iğne aramaya dönebiliyor. Fetching sadece kullanıcıların ziyaret ettikleri web siteleri üzerinde arama yaparak kullanıcıları büyük bir külfetin altından çıkarıyor. Peter Brown isimli bir yazılımcının boş zamanlarında geliştirdiği Fetching’e internet tarayıcısı üzerinden erişiliyor.

Serviste kullanıcılara iki farklı versiyon sunuluyor. Mac kullanıcıları verilerini sabit diskleri veya SSD üzerinde saklayabiliyor. Böylelikle veriler daha güvenli bir ortamda tutulmuş oluyor. Windows ve diğer işletim sistemini kullananların ise veri saklamak için buluttan başka seçenekleri bulunmuyor. Fetching’in gizli ve özel sekmelerde yapılan gezintileri kayıt altına almadığını da ayrıca belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER