Ulaşım

Ferrari 2019’a kadar üretim kapasitesini yüzde 30 oranında artırmayı planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 

ferrari-f599-161015

Ferrari satın alabilecek paranızın olması, bir Ferrari sahibi olabileceğiniz anlamına gelmiyor. Şirket yılda sadece 7 bin araç ürettiği için Ferrari satıcılarında araç bulmak çok zor olabiliyor. Halka arza hazırlanan otomobil sektörünün İtalyan efsanesi, yıllık üretim hacmini artırma planını kamuoyuyla paylaştı.

Ferrari, 2019 itibarıyla üretim kapasitesini yüzde 30 oranında artırmayı ve fabrikasından her yıl 9 bin otomobil çıkarmayı planlıyor. Bu artış sayesinde bir Ferrari bulmanın kolaylaşması öngörülüyor. Koleksiyoncular ise üretimdeki artışın Ferrari’lerin değerini düşürebileceğinden endişe ediyor.

Ferrari’den yapılan açıklamada, üretimi artırma kararının alınmasında gelişmekte olan pazarın önemli bir rol oynadığı belirtildi. Düşük üretim hacmi nedeniyle Ferrari modelleri, ikinci el otomobil pazarında da değerlerini koruyabiliyordu. Hatta kimi zaman ikinci el modeller, sıfır kilometre modellerle aynı fiyattan satılabiliyordu.

Üretimdeki artışın ikinci el değerini düşürmesi muhtemel gözüküyor. Ancak bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmek adına 2019’u beklemek gerekiyor. Saygınlığını koruma sözü veren Ferrari adına kâr artırımı, şu an için ikinci el değerini korumaktan daha büyük önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER