Ulaşım

Ferrari Başkanı elektrikli otomobillere karşı

Üst sınıf spor otomobil üreticileri arsında günün birinde tamamen elektrik gücüyle çalışan bir otomobil üretmeye karşı çıkan tek şirket olarak Ferrari dikkat çekiyor. Şirketin başkanı Luca di Montezemolo kendisi Ferrari’nin başında bulunduğu sürece şirketin asla elektrikli bir otomobil üretmeyeceğini dile getirdi.

Luca-di-Montezemolo-Ferrari-090513

di Montezemolo’nun sözlerinin bu kadar dikkat çekmesinin nedeni Ferrari’nin sınırlı üretilen, gözde modeli LaFerrari’nin melez bir otomobil olması. 963 beygir gücündeki LaFerrari’de elektrikten faydalanan şirket, gelecekte üreteceği modellerde akaryakıtı tamamen devre dışı bırakmayı en azından şu an için düşünmüyor. Ferrari akaryakıttan vazgeçmeyi düşünmediğini açıkça belirtirken, rakipleri İtalyan üreticiye kıyasla daha esnek bir tutum içerisinde. LaFerrari benzeri melez modellerle ilgili planlarını açıklayan Porsche 918 Spyder’in üretimine bu yıl sonunda başlamayı hedefliyor. Lamborghini’nin ise 2015’te melez model üretimine başlaması bekleniyor. Ferrari’nin bu alandaki bir diğer rakibi olan Audi ise yıllardır sürdürdüğü geliştirme çabalarının karşılığını Le Mans otomobil yarışında birinciliği kazanan ilk melez otomobil olan R18 e-tron Quattro ile almıştı.

Ferrari’nin otomotiv endüstrisinin tersine aldığı bu kararda şirketin tarihsel kimliği ve gururunun rol oynadığı bir gerçek. Ferrari satın alanların bir rüya satın aldığını söyleyen di Montezemolo, bu rüyanın hakkını vermeleri gerektiğinin altını çizdi. Ferrari’yi güzel bir kadına benzeten di Montezemolo, sahip olmak isteyenlerin onu arzulaması gerektiğini belirtti.

İlgili >> Yahoo Autos

İLGİLİ HABERLER