Teknoloji

Ferrari’nin yeni uygulaması 800 bin TL’lik spor arabayı sanal olarak parçalarına ayırmayı sağlıyor

Otomobil üreticilerinin teknoloji dünyasıyla olan etkileşimi son yıllarda iyice ivme kazanmış durumda. Bu etkileşim özellikle araç içi bilgi ve eğlence sistemleri konusunda kendisini gösterse de, otomotiv sektörünün teknoloji dünyasıyla flörtü uygulama dünyasında da kendisini gösteriyor.

Yazılımcı Zspace ile işbirliğine giden Ferrari, artırılmış gerçeklik üstüne kurulu bir galeri uygulaması hazırladı. Üç boyutlu takip teknolojisini kullanan uygulama, gerçek dünyadaki otomobilleri tanıyor ve şekilleri, renkleri, videoları gerçek zamanlı görüntülerin üstüne yerleştiriyor. Uygulama sayesinde Ferrari mağazalarını ziyaret eden potansiyel müşteriler, seçtikleri modelin önünde tabletleriyle durarak istedikleri değişikliklerin ön izlemesini sanal olarak gerçekleştirebilecekler.

Artırılmış gerçeklik konusunda uzmanlaşan Metaio tarafından geliştirilen 3D takip teknolojisini kullanan uygulama, potansiyel müşterilerin faydalanabileceği yedi farklı vitrin barındırıyor. Bu vitrinler aracılığıyla otomobili rüzgar tünelinde görmek, parçalarını tanımak, fren sistemini incelemek mümkün hâle geliyor.

Metaio’nun teknolojisi Ferrari modellerini kenarlarını izleyerek tespit ediyor. Uygulamanın bulunduğu cihaz bir Ferrari’ye doğru tutulduğunda araçla ilgili teknik hesaplamalar gerçekleştiriliyor.

Halihazırda sadece Ferrari’nin Avusturalya ve Japonya’daki mağazalarında kullanılan artırılmış gerçeklik uygulaması; şirketin 458 Speciale, 458 Spider, FF, California ve F12berlinetta modellerini destekliyor.

İLGİLİ HABERLER