Eğlence

Fenomene dönüşen Angry Birds ile ilgili ayrıntılar [İnfografik]

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir fenomen hâline dönüşen Angry Birds’ün yapımcısı Rovio bu oyuna ait ilgi çekici detayları paylaştı. Önce iPhone’da başlayan farklı çeşitlerdeki kuşlarla irili ufaklı domuzları vurma oyunu daha sonra Android ve diğer akıllı telefon platformlarına, bilgisayarlara, oyun konsollarına, web’e, TV’lere ve hatta sinemalara da sıçradı.

Rovio’nun Kuzey Amerika satış yöneticisi Andrew Stalbow’un verdiği rakamlara göre bu oyun şimdiye kadar 350 milyondan fazla indirildi. İnsanlar mobil cihazları karşısında her gün 300 milyondan fazla dakikayı bu oyuna harcadı. Mobil platformun ötesine hızlı bir şekilde geçen Angry Birds aralarında kısa YouTube filmlerinin de bulunduğu farklı medya formatlarıyla insanların karşısına çıktı. YouTube’daki filmler 170 milyondan fazla gösterim yaptı.

20th Century Fox’un animasyon filmi Rio’nun da Angry Birds ile bağları bulunuyordu. Rovio bu oyuna özel bir Angry Birds sürümü yayınladı. Bu sürüm de diğerleri gibi fazlasıyla beğenildi. Rovio’nun gelecekte oyun acenteliğini genişletecek ilginç eğlence ortaklıklarına dair planları bulunuyor.

Bunlara ek olarak Rovio 200’den fazla mağazayla önümüzdeki üç yıl içinde Çin pazarına nüfuz etmeyi planlıyor. Şu anda her ay 1 milyon Angry Birds tişörtü ve peluş oyuncağının satılmakta olduğu bilgisi de verildi. Şirket geçtiğimiz günlerde 1.2 milyar dolarlık toplam değer üzerinden yatırım almak için uğraşıyordu.

İlgili – Venture Beat

İLGİLİ HABERLER