Manşetler

Fenerbahçe SK: Sarı Kanaryalar burada buluşuyor

fenerbahce-0001

Mobil uygulamalar artık günlük hayatın her alanına sirayet etmiş durumda. Birbirinden farklı kategorilerdeki pek çok mobil uygulama, milyarlarca insan tarafından kollanıyor. Milyonların gönül verdiği spor kulüplerinin de bu furyaya kayıtsız kalmamak gerekiyor. Bir süre önce Türk Telekom Grubu’nun desteğiyle Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Kompleksi’ni “yeni nesil stadyum”a dönüştürme projesini duyuran Fenerbahçe, bu projenin önemli adımlarından biri olan Fenerbahçe SK Resmi Mobil Uygulamasını hayata geçirdi.

fenerbahce-0007

Fenerbahçe SK Resmi Mobil Uygulaması, sarı-lacivertli kulübe gönül verenlere takımlarıyla ilgili en yeni gelişmelerden haberdar olma, futbol takımının Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’ndeki müsabakalarını canlı anlatımla takip etme, yine futbol takımının fikstürüne ve puan durumuna ulaşma, diğer branşlardaki skorları görme, sporcuları tanıma, Fenerbahçe’nin geleneksel ve sosyal medya kanallarına ulaşma imkanını sağlıyor.

fenerbahce-0004

Fenerbahçe SK uygulamasına giriş yapabilmek için öncelikle akıllı telefona SMS ile gelen kodu ilgili bölüme yazmak gerekiyor. SMS doğrulamasının tamamlanmasının ardından kullanıcılardan ad, soyad ve doğum tarihi gibi bilgilerini girmeleri isteniyor. Bilgi girişinin yapılması ve gerekli izinlerin verilmesinin ardından kullanıcılar, Fenerbahçe SK uygulamasının ana sayfasına yönlendiriliyor. Uygulamanın ana sayfasında kullanıcıları ilk olarak Fenerbahçe’nin resmi sitesinde yayınlanan haberler karşılıyor. Kullanıcılar gösterilen haberleri beğenip başka platformlarda paylaşabiliyor.

fenerbahce-0008

Ana ekranda haberler sekmesinin hemen yanında fikstür sekmesi bulunuyor. Fikstür sekmesinde Fenerbahçe’nin 2015/2016 sezonunda Spor Toto ve UEFA Avrupa Ligi’nde bundan sonra oynayacağı maçların listesi görülebiliyor. Puan durumu sekmesi ise Fenerbahçe’nin bu turnuvalarda puan durumundaki yerini gösteriyor. Ana ekranda Haberler, Fikstür ve Puan Durumu sekmesi arasında geçiş yapılan alanın hemen altında yer alan araç çubuğunda, Fenerbahçe’nin bu sezon hem ligde hem de Avrupa’da oynadığı maçların skorları görüntüleniyor. Gösterilen müsabakanın üstüne dokunulduğunda Fenerbahçe taraftarları; maçın canlı anlatımı, önemli dakikaları, istatistikleri ve kadroları gibi bilgilere erişebiliyor.

fenerbahce-0002

Fenerbahçe SK Resmi Mobil Uygulamasının asıl maharetleri, ekranın sol ve sağ üst kısımlarında bulunan ikonlara dokunulduğunda ortaya çıkıyor. Sol üst köşede bulunan ikon, Fenerbahçe SK uygulaması içinde dolaşımı sağlıyor. Kullanıcılar bu ikona dokunulunca açılan dolaşım panelleri üzerinden profillerini düzenleyebiliyor. Sarı-lacivertli taraftarların Fenerbahçe uygulamasında yaptıkları paylaşımları gösteren sosyal meydan Tribün ve Sarı Kanaryaları buluşturan sosyal ağ Fenerbahçe Cumhuriyeti bölümlerine bu panel üzerinden erişiliyor. Tribün bölümünde hem uygulamayı kullanan herkesin hem de Fenerbahçe Cumhuriyeti üzerinden arkadaş olunan kişilerin paylaşımları gösteriliyor.

fenerbahce-0006

Kulübün resmi Twitter ve Instagram hesaplarını görüntüleme imkanı veren Fenerbahçe SK uygulaması ile Fenerbahçe TV ve Radyo Fenerbahçe’nin yayınları da canlı olarak takip edilebiliyor. Kulüple ve kulübün faaliyet gösterdiği branşlara ilişkin bilgileri de barındıran uygulama, Fenercell’in tekliflerine, tarife ve paket bilgilerine ve çevrim içi hizmetlerine kolay yoldan ulaşmayı mümkün kılıyor.

fenerbahce-0004

Ana ekranın sağ üst köşesinde bulunan ikona dokunulduğunda ise “Loca” adını taşıyan kontrol paneli ortaya çıkıyor. Bu panel üzerinde bulunan FenerTube sekmesi, kulübün resmi Dailymotion kanalını uygulamaya taşıyor. Oyunlar bölümünde ise Fenerbahçe için özel olarak hazırlanmış oyunların indirilmesi için yerleştirilen bağlantılar bulunuyor. Şu anda bu bölümde sadece “FB 2048” adını taşıyan oyun yer alsa da, bu oyunların sayısının kısa süre içinde artması bekleniyor. Ödüllü yarışmalara ve başka yerde bulunmayan özel Fenerbahçe ürünlerini barındıran Market bölümüne de Loca üzerinden ulaşılıyor.

fenerbahce-0005

Fenerbahçe SK resmi uygulaması, sarı-lacivertli kulübe gönül verenlere sadece bilgi vermekle yetinmeyen ve onların birbirleriyle sosyalleşmesini de mümkün kılan bir uygulama. Fenerbahçe taraftarlarının sevinçlerini ve kederlerini birbirleriyle paylaşmalarının önünü açan uygulama, kulübün geleneksel ve sosyal medya araçlarına tek merkezden erişim imkanı vermesi sayesinde özel bir takdiri hakediyor. Uygulamayı iTunes App Store ve Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER