Teknoloji

FC Barcelona Twitter’da Türkçe hesap açtı

fc barcelona turkce twitter

Dünyanın en büyük kulüpleri arasında yer alan, hatta “Bir kulüpten daha fazlası” sloganıyla anılan FC Barcelona, bu yıl Türkiye’de daha dikkatli gözlerle izleniyor. Milli futbolcu Arda Turan’ın da bu takıma transfer olması, kulübe yönelik ilginin artmasında önemli bir rol oynuyor. FC Barcelona, Arda’nın takıma katılmasıyla yükselişe geçen bu ilgiye, Türkçe bir Twitter hesabıyla karşılık verdi.

FC Barcelona Türkçe Twitter hesabını dört gün önce aktif hâle getirdi. Ancak Türkçe hesabın kulübe ait diğer resmi hesaplar tarafından duyurulması bugün itibarıyla gerçekleştirildi. FC Barcelona’nın Türkçe hesabı, Twitter’da “onaylanmış profil”leri gösteren mavi tik işaretini de vakit kaybetmeden aldı. Profilde sabitlenmiş tweet olarak ise Arda Turan’ın videolu “Hoş geldiniz” mesajı bulunuyor.

Arda Turan’ın transferi öncesinde de FC Barcelona’nın Türkiye’de ciddi bir taraftar kitlesi bulunuyordu. Buna ek olarak, kulübün Türk şirketleriyle sponsorluk ilişkilerinin fazlasıyla sağlam olduğunu da hatırlatmak gerekiyor. Beko, halihazırda FC Barcelona futbol takımının ana sponsorları arasında yer alıyor. Lassa ise Barcelona’nın basketbol takımının isim sponsoru konumunda. Türk Telekom da entegrasyon öncesinde Avea markasıyla Barcelona’nın resmi iş ortaklarından biriydi. Türk Hava Yolları da bir dönem kulübün sponsorları arasında bulunuyordu.

İLGİLİ HABERLER