Eğlence

FC Barcelona NFT satışına başlıyor

fc barcelona nft

Dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan FC Barcelona, tarihindeki en önemli anlar temel alınarak hazırlanan NFT koleksiyonunu açık artırmaya çıkarıyor. Açık artırmaya dair detaylar belirsizliğini korusa da, taraftarlar önemli anlardan oluşan klipler için teklif verecek gibi görünüyor.

Açık artırmalar Ownix üzerinde gerçekleştirilecek. Ethereum tabanlı bir pazar yeri olan Ownix, farklı kategorilerdeki dijital varlıklar için açık artırmalara ev sahipliği yapıyor. Şirketten yapılan açıklamada Barcelona NFT’lerinin özel bir ortak komite tarafından seçileceği belirtildi.

İlk başta her bir parça için ayrı ayrı açık artırma düzenlenecek. Daha sonrasında sınırlı veya özel koleksiyonlar hâlinde satış yapılacak. Ownix’in portföyünde hâlihazırda Squid Game ve Batman temalı çeşitli içerikler bulunuyor.

FC Barcelona’nın NFT satışına karar vermesinde içinde bulunduğu ciddi ekonomik kriz etkili olmuş gibi görünüyor. Yaz itibarıyla kulübün 1.56 milyar dolar borcunun olduğu açıklanmıştı. Bu nedenle yıldız oyuncusu Lionel Messi ile sözleşme yenileyemeyen FC Barcelona, borç yükünü azaltmak için her türlü yönteme denemeye açık görünüyor.

NFT satışı yapacak olan FC Barcelona, kripto para dünyasına adımını atan ilk kulüp değil. Hem dünyada hem de ülkemiz de pek çok kulüp, farklı kurumlar aracılığıyla “fan token” satışı gerçekleştiriyor. Bu token’ların sahiplerine verdiği imkanlar kulüpten kulübe değişiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER