Teknoloji

FBI Twitter’a düzenlenen siber saldırı için soruşturma başlattı

btk twitter

FBI Joe Biden, Elon Musk, Barack Obama, Kanye West gibi ünlü isimlerin Twitter hesaplarının ele geçirildiği sanal saldırı hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Yapılan açıklamada, saldırının kripto para dolandırıcılığı amacıyla yapılmış gibi göründüğü belirtildi. Ele geçirilen hesaplardan yapılan para veya kripto para gönderme çağrılarına kulak verilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunan FBI, şu aşamada daha fazla bilgi paylaşılamayacağının altını çizdi.

FBI’ın Twitter’a yönelik saldırı hakkında bir soruşturma başlatabileceğini ilk olarak Reuters gündeme getirmişti. Twitter ise şimdilik soruşturmayla ilgili olarak bir açıklama yapmış değil.

Twitter’a yönelik saldırı, FBI dışındaki kurumlar tarafından da mercek altına alınacak. New York Valisi Andrew Cuomo da olayın inceleneceğini duyurdu. Cuomo, saldırının rahatsız edici olduğunu ve iletişim sistemlerinin siber güvenliği konusunda soru işaretleri yarattığını belirtti.

ABD Kongresi’nin üyeleri de endişelerini dile getirmekten geri kalmadı. Missouri Senatörü Josh Hawley saldırıdan saatler sonra Twitter CEO’su Jack Dorsey’e hitaben sert bir mektup kaleme aldı. Temsilciler Meclisi’nin bazı Cumhuriyetçi üyeleri ise Dorsey’in konuyla ilgili olarak Kongre’yi bilgilendirmesi gerektiğini dile getirdi.

Twitter, FBI ve daha pek çok resmi kurumu endişelendiren saldırı konusunda şimdilik fazla bilgi vermiş değil. Şirketten yapılan ilk açıklamada, çalışan araçlarının da kullanıldığı bir “sosyal mühendislik saldırısı” ile karşılaşıldığı belirtilmişti. Twitter’dan daha sonra yapılan başka bir açıklamada ise kullanıcı şifrelerinin dışarıya sızmadığı duyurulmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER