Teknoloji

FBI iPhone kilidini açma yöntemini Apple ile paylaşmayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fbi iphoneFBI, San Bernardino saldırısı zanlısı Syed Farook’a ait iPhone 5c’nin güvenliğini aşma yöntemini Apple ile paylaşmayacağını açıkladı. Reuters’ın haberine göre, FBI’ın kullandığı yöntemin tüm hakları ilgili yöntemi geliştiren ve gerekli açığı ortaya çıkaran “gri şapkalı” bilgisayar korsanlarına ait. FBI çalışanlarının hangi açıktan faydalanıldığını veya aracın nasıl işlediğini bilmiyor olabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

FBI’ın iPhone kilidini bir grup bilgisayar korsanının yardımıyla aştığı bilgisi, kısa süre önce ortaya çıkmıştı. ABD dışında bulunan söz konusu korsanların daha önce de ABD hükümetiyle iş yaptığı bilgisi Reuters’in haberinde verilirken, iPhone kilidini aşmak için kullanılan yöntem için korsanlara tek seferlik bir ödeme yapıldığı belirtildi.

Geçtiğimiz hafta bir gizlilik konferansında konuşan FBI Direktörü James B. Comey, iPhone kilidini aşmak için kullanılan yöntemi Apple’a verip vermemeyi değerlendirdiklerini söylemişti.

FBI iPhone güvenliğini aşmak için kullandığı yöntemi Apple ile paylaşamayacak olsa da, Amerikan hükümetinin benzer güvenlik açıklarının yönetimi için uyguladığı bir prosedür bulunuyor. Söz konusu prosedür, “Açık Varlıkları Süreci” adını taşıyor. Bu süreçte çeşitli güvenlik kurumları, açıkların yönetiminin nasıl gerçekleşeceğine karar vermeye çalışıyor. Açıkların ilgili şirketlerle paylaşılıp paylaşılmayacağı da bu sürecin sonunda karalaştırılıyor. Ancak bu süreç özel şirket ve topluluklar tarafından keşfedilen açıkları kapsamıyor. Dolayısıyla devletin Apple’a gerekli bilgiyi vermesi için uyguladığı süreçte bazı değişiklikler gerçekleştirmesi gerekiyor. ABD hükümetinin bu yönde bir adım atması ise pek muhtemel gözükmüyor.

İLGİLİ HABERLER