Teknoloji

FBI AntiSec’in bir milyonun üzerinde Apple cihaz kimliğini çaldığına yönelik bir kanıtın olmadığını açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Hacker grubu AntiSec’in bir milyonun üzerindeki iOS cihaz tanımlayıcı kimliklerini (UDID) barındıran bir dosyayı yayınlaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Üstelik grup, FBI’ye ait olan bir dizüstü bilgisayardan 12 milyon civarında UDID bilgisini ele geçirdiğini iddia etmişti. Bu durum FBI’nin bu veriye sahip olduğu sorularını da beraberinde getirmişti.

FBI konuyla ilgili bir açıklama yaptı. All Things D sitesine gönderilen nota göre FBI, kendisine ait olan bir dizüstü bilgisayardan herhangi bir bilginin çalındığına yönelik kanıt bulunmadığını öne sürdü. Ayrıca FBI, bu tarz bilgileri ele geçirdiği veya elinde tuttuğuna yönelik kuşkuların oluşması için herhangi bir sebebin bulunmadığını da vurguladı. Görülüyor ki, Birleşik Devletler Federal Soruşturma Bürosu Apple kullanıcılarının Amerikan devleti tarafından takip edildiğine yönelik kuşkuları dağıtmaya çalışıyor.

AntiSec sadece UDID bilgilerinin değil, cep telefonu numarası ve ad-soyad gibi bilgilerin de elinde bulunduğunu iddia etmişti. Ne var ki, grubun bu bilgileri elinde bulundurduğuna yönelik bir kanıt henüz ortaya çıkmış değil. FBI inkar etse de, AntiSec’in yayınladığı bir milyon civarında UDID bilgisi gerçek gibi görünüyor. Esas olarak bu bilgilerin nasıl kamuoyuna açılabildiğini sorgulamak gerekiyor.

Bilmeyenler için UDID’nin her bir Apple iOS cihazı için özel olarak yaratılan ve o cihazın tanımlayan eşsiz bir bilgi olduğunu belirtelim.

İlgili >> All Things D

İLGİLİ HABERLER