EğlenceManşetler

Fast and Furious 6: The Game iOS Uygulama İncelemesi

Sinematografik açından değeri tartışılır olsa da, Hızlı ve Öfkeli serisinin popüler kültüre, hatta otomobil kültürüne önemli katkıları olduğu kesin. İlk filmi 2001 yılında seyirciyle buluşan serinin altıncı filmi önümüzdeki cuma günü vizyona giriyor. Popüler kültürde bu denli önemli yer kapsayan filmler artık promosyon çalışmalarını sadece geleneksel yollar üzerinden yürütmüyor. Gelişen teknolojik imkanları kullanan stüdyolar filmlerini mümkün olduğunca çok kanaldan tanıtmaya çalışıyor. Günümüzün yükselen değeri mobil oyunlar da bu kanallardan biri ve bu hafta izleyicisiyle buluşacak olan Fast and Furious 6 ilk olarak iOS cihaz sahiplerinin karşısına çıkıyor.

fast-and-furious-the-game-1

Tıpkı film gibi oyunda da ana konum olarak Birleşik Krallık?ın başkenti Londra tercih edilmiş. İlk bakışta Fast and Furious 6?nın klasik bir yarış oyunu olduğu izlenimi oluşuyor, ancak işin içine girince durumun öyle olmadığı anlaşılıyor. Oyun ilk kez başlatıldığı zaman yapılan demo yarışta temel kontroller ve yapılması gerekenler hakkında oyuncuya bilgi veriliyor. Bu demo yarışta oyuncu fazla zorlanmazken, kontroller açık bir biçimde anlatılıyor. Oyuncular yarış esnasında da aksiyon gerektiren anlarda uyarılıyor.

fast-and-furious-the-game-2

Bu demonun ardından oyuncular filmde Ludacris tarafından canlandırılan Tej?in kollarına teslim ediliyor. Bir nevi akıl hocası olan Tej, yarış aralarında verdiği tavsiyeler ve yaptığı yönlendirmelerle oyuncuların yeraltı yarış dünyasında kaybolmasını engellemiş oluyor. Oyunun başlangıcında verilen parayla ilk arabasını alan oyuncuların bu arabayı geliştirmek ve garajlarını genişletmek için yapması gerekense basit: Yarışmak ve kazanmak.

fast-and-furious-the-game-3

Eğitim amaçlı bazı bölümlerin ardından oyunculara yarışmak istedikleri etkinlikleri seçme şansı veriliyor. Etkinlikler haritayı andıran bir ekran üzerinde gösterilirken, zorluk seviyeleri hakkında da bilgi veriliyor. Başlangıçta hemen hemen tüm yarışlarını benzer zorluk seviyelerine sahip olduğunun altını çizmek gerekiyor. Ancak, çoğu oyunda olduğu gibi, seviyeler aşıldıkça yarışların zorluk derecesi de artıyor. Bu arada filmin diğer karakterleri de seviyeler ilerledikçe oyuncuların karşısına önce rakip olarak çıkıyor, daha sonraysa yol arkadaşı halini alıyor.

fast-and-furious-the-game-4

Fast and Furious 6: The Game’de günümüzde pek çok mobil oyunun olmazsa olmazı haline gelen oyun içi satın alma özelliği bulunuyor. Oyuncular diledikleri takdirde gerçek para kullanarak oyunda kullandıkları sanal paralarını kısa yoldan artırabiliyor, böylelikle daha başlangıç seviyesindeyken güçlü otomobillere sahip olabiliyor. Bir otomobilin çalışması için en hayati şey olan benzine Fast and Furious 6: The Game’de para ödemek gerekmiyor. Ancak deponun yeniden dolması için oyunla kısa süreliğine de olsa vedalaşmak şart. Depo tamamen boşalsa bile dolum süresinin fazla uzun olmadığının altını çizmek gerek.

fast-and-furious-the-game-5

Fast and Furious 6: The Game’in en çarpıcı özelliklerinden birisi de grafik performansı. Gerek oyun içi videolarda gerekse yarış anında kullanılan detay seviyesi fazlasıyla tatmin edici. Kaliteli grafikler teşvik edici bir unsur, ancak oyunu uzun süre oynayanların dikkatli olmasında fayda var. Zira bir noktadan sonra cihaz ortalamanın oldukça üstünde bir sıcaklığa erişiyor.

fast-and-furious-the-game-6

Sadece filmleri sevenleri değil, genel anlamda arabaları seven herkesi kucaklayacak cinsten bir oyun Fast and Furious 6: The Game. Yüksek kaliteli grafikler eşliğinde hoş bir vakit geçirmek ve gerçek dünyada kurallar ve yetenekler nedeniyle rahatlıkla yaşayamadığı heyecanı yaşamak isteyenler Fast and Furious 6: The Game’den memnun kalacaklardır.

İlgili >> iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER