Teknoloji

Farklı renklerde plastik kasaya sahip iPhone 5 Apple’ın 2013 yol haritasında olabilir

Apple ürünleriyle ilgili öngörüleriyle tanınan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, önümüzdeki 12 aylık dönem için Apple ürünlerine dair tahmini bir yol haritası yayınladı. iPhone 5S’i içeren haritada tamamen plastik kasaya sahip bir iPhone 5 de yer alıyor. Apple’dan henüz bu konuda bir doğrulama gelmese de, Kuo’nun geçmişteki öngörülerindeki isabet oranı dikkate alındığında bu yol haritasındakilerin gerçekleşme ihtimalinin hiç de yabana atılır cinsten olmadığı rahatlıkla söylenebilir.

Yol haritasında hem iPhone 5S hem de plastik kasaya sahip iPhone 5’in piyasaya çıkışı için yılın üçüncü çeyreği işaret ediliyor. Plastik kasalı ve daha ucuz bir iPhone 5’e ilişkin haberler ilk olarak geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. iPhone 5’in bu farklı renklerde plastik kasaya sahip olacağı iddia edilen versiyonunun 1420 yerine 1620 mAh pile, 7.6 yerine 8.2 mm kalınlığa ve 112 yerine 130 gram ağırlığa sahip olacağı söylentiler arasında. Yenilenmiş iPhone 5’in mevcut modelin yarı fiyatına satılabileceği belirtiliyor.

iPad 5’in piyasaya çıkışı için iPhone 5S ve yenilenmiş iPhone 5 arasında bir dönem işaret edilirken, yeni Retina ekranlı MacBook Pro’nun da aynı dönemde satışa sunulması bekleniyor. iPhone 5S ile birlikte yenilenmiş beşinci nesil iPod touch ve iPod nano’nun da raflardaki yerini alacağı öngörülüyor. Yılın ilk çeyreğinde Apple TV’ye yönelik bir yeniliğin gerçekleşeceğini tahmin eden Kuo, Apple’ın yılın ikinci çeyreğini yeni bir MacBook Air, üçüncü çeyreğini ise iPad mini 2 ile kapatacağını düşünüyor. Kuo’ya göre yılın kapanış dönemindeyse yeni iMac ve Mac mini görücüye çıkacak.

İlgili >> MacRumors

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER