Ulaşım

Faraday Future Formula E pistlerine geliyor

faraday future formula eFaraday Future ismi, kısa bir süre öncesine kadar pek çok kişi için bir anlam ifade etmiyordu. Ancak elektrikli otomobil şirketi kısa sürede dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. Süper otomobili FFZero1’ın prototipini tanıtan şirket, Aston Martin ile de bir işbirliği anlaşması imzalamıştı. Aynı zamanda iki elektrikli otomobil fabrikası daha açmayı planlayan çiçeği burnunda Faraday Future, otonom sürüş üstüne de çalışmalar yapıyor.

Şirketin bu projelerden bazılarını gerçekleştirmesi için halen uzun sayılabilecek bir zamana ihtiyacı var. Ancak bu durum yeni projelerin ortaya çıkmasını engellemiyor. Faraday Future Formula E açılımıyla durmaya pek de niyeti olmadığını ortaya koyuyor. Şirket, elektrikli otomobil yarışlarına Dragon Racing ile gerçekleştirdiği sponsorluk anlaşması ve teknik ortaklık çerçevesinde merhaba diyor.

Londra’da duyurulan anlaşma çerçevesinde takımın ismi Faraday Future Dragon Racing Formula E olacak. Takım ekim ayında başlayacak üçüncü Formula E sezonunda bu isimle yarışacak. İlk sezonda taraflar “aktarım organlarının performansını maksimuma çıkaracak önemli yazılım çözümleri” üstünde çalışacak. Bu çalışmalar sayesinde araç performansının daha iyi öngörülmesi ve verimliliğin artırılması amaçlanıyor.

Faraday Future Formula E ile gelişimini sürdürecek

Bir sonraki sezon için odak noktası ise Faraday Future teknolojisinin yarış otomobiline yerleştirilmesi olacak. İşbirliğinin üçüncü yılında ise kaydedilen tüm ilerlemeler yeni bir şasi içinde sunulacak. Bu dönemde otomobile Faraday Future motorunun ve vites kutusunun eklenebileceği belirtiliyor. Bahsi geçen potansiyel parçalar arasında “FF Echelon Inverter” da bulunuyor. Söz konusu çevirici, şirket tarafından üretilecek binek otomobillerinde de kullanılacak.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER