EğlenceTeknoloji

Amazon Fallout’u diziye dönüştürüyor

fallout amazon

Amazon’un en yeni bilimkurgu dizisi, video oyun severlerin aşina olduğu bir hikayeyi anlatacak. Şirket, Bethesda’nın popüler oyunu Fallout’u diziye dönüştürecek. Fallout dizisinin duyurusu Amazon ve Bethesda tarafından yapıldı.

Fallout’u beyaz cama uyarlama görevini üstlenecek isimler de oldukça tanıdık. Bethesda’dan verilen bilgiye göre, Westworld‘ün yaratıcı ikilisi Jonathan Nolan ve Lisa Joy bu işten sorumlu olacak. İkili süreci Kilter Films isimli yapım şirketleri üzerinden yürütecek.

Fallout serisinin ilk oyunu 1997’de yayınlanmıştı. Gelecekte geçen oyunda nükleer savaş sonrasındaki dönemin Amerika’sı anlatılıyor.

Bethesda’dan yapılan açıklamada, son on yıldır Fallout’u bir dizi veya filme dönüştürmenin yollarının arandığı belirtildi. Şirket, Nolan ve Joy’un vizyonları sayesinde ilk defa bu işin doğru şekilde yapılacağına inandıklarının altını çizdi.

Amazon ve Bethesda’dan yapılan açıklamalarda, Fallout projesindeki diğer isimler konusunda bilgi verilmedi. Dizinin hikayesinin neye odaklanacağı ve yayın tarihi de şu an için bilinmeyenler arasında bulunuyor. Ancak Bethesda’nın basın açıklamasında oyunların “ciddi ve sert” tonunun yanı sıra “ironik mizah”ından ve tuhaf “B-film nükleer fantezi”lerinden bahsedilmesi, dizinin çok ağır bir havasının olmayacağını düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER