Eğlence

Fallout 76 14 Kasım’da oyuncularla buluşacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fallout 76Bethesda, E3 2018 kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte merakla beklenen yeni Fallout oyunuyla ilgili önemli haberler verdi. Fallout 76 adını taşıyan oyun, 14 Kasım’da PlayStation 4, Xbox One ve PC’de oyuncuların karşısına çıkacak. Söz konusu çıkış tarihi, Bethesda’nın pazarın canlandığı yıl sonu döneminin rüzgarından yararlanmayı istediğini gösteriyor.

Fallout 76 seride çok oyunculu deneyim sunan ilk oyun olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Oyunda serideki diğer oyunların hepsinin öncesinde geçen bir hikaye anlatılacak. Bethesda’nın açıklamasına göre, oyunun haritası 2015 çıkışlı Fallout 4’e kıyasla 4 kat daha büyük olacak.

Oyun ABD’nin Batı Virginia bölgesinde geçecek. Oyuncular birlikte çalışarak şehirler inşa edebilecek, hatta nükleer silahları ateşleyebilecek. Söz konusu nükleer silahların büyük kısmını oyundaki hikayenin başlangıcından 20 yıl önce gerçekleşen nükleer savaş döneminde yerleştirilen ancak ateşlenmeyen silahlar oluşturacak. Silahı ateşlemek içinse gerekli kodun tamamını bulmak gerekecek. Oyuncular nükleer silahla nereyi vuracaklarını belirleyebilecek. Vurulan bölgeler de oyun haritasında yeni radyoaktif serpinti alanlarına dönüşecek.

Söz konusu serpinti alanlarında önemli değişiklikler gözlemlenecek. Oyuncuların buralarda tehlikeli seviyelere ulaşmış radyasyonla mücadele etmesi gerekecek. Ancak bu bölgelerdeki yeni düşmanları alt etmek de oyunculara büyük ödüller kazandıracak.

Bethesda, yeni oyununda Fallout serisinin sadık hayranlarını da unutmayacak. Oyunun Power Armor Edition adını taşıyan özel koleksiyon versiyonu da 14 Kasım’da yayınlanacak. Özel koleksiyon versiyonunda oyunculara oyunun yanı sıra karanlıkta parlayan gerçek bir harita, küçük figürler ve çalışan bir lambası ile ses modülasyon cihazı bulunan T-51 Power Armor kaskı sunulacak.

https://twitter.com/BethesdaStudios/status/1006003724282576896

Bethesda, yeni Fallout oyunun çıkışından önce oyun için geniş ölçekli bir beta testi gerçekleştirecek. Şirketin iyi ancak hatalı oyunlar sunma konusundaki şöhretini düşününce Fallout 76 için geniş ölçekli bir beta süreci yürütmek doğru bir tercih gibi görünüyor. E3 2018 etkinliğinde konuşan stüdyonun tepe yöneticisi Todd Howard’ın sahnede alaycı bir tonda söylediği “İnternette okuduğuma göre oyunlarımızda birkaç hata varmış” cümlesi de şirketin bu durumun aslında ne kadar yakından takip ettiğinin bir göstergesi olarak nitelenebilir. Söz konusu beta testinin ne zaman başlayacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER