Teknoloji

En iyi Twitter Android uygulamasının geliştiricisi artık Twitter’a çalışıyor

falcon-pro-100815

Android’deki en iyi üçüncü taraf Twitter uygulamalarından birinin geliştiricisi artık Twitter için çalışıyor. Falcon Pro’yu hazırlayan Joaquin Vergés, kişisel Twitter hesabı üzerinden bundan sonra yola mikro blog servisiyle birlikte devam edeceğini açıkladı. Vergés ve Twitter arasındaki ilişkide yaşanan gelgitler, birlikte çalışma haberini biraz daha ilginç hâle getiriyor.

Vergés, daha sonraki tweetlerinde Falcon’un kendisinde kalmaya devam edeceğini ve uygulamayı geliştirmeyi sürdüreceğini açıkladı. Geliştirici, böylelikle büyük bir şirketin yavaşlığı olmadan yeni şeyler deneyebileceğini belirtti. Görevinin ilk dönemlerinde tamamen Twitter’daki görevine odaklanacağını söyleyen Vérges, Twitter’ın yerel Android uygulaması üstünde çalışacak.

Vérges ve Twitter, daha önce Twitter’ın üçüncü taraf uygulamalara yönelik kısıtlamaları nedeniyle birkaç kez karşı karşıya gelmişti. Özellikle üçüncü taraf uygulamaların destekleyebileceği kullanıcı sayısına yönelik kısıtlamalar, Vérges’in tepkisini çekmişti. Vérges, söz konusu kısıtlamanın etrafından dolaşmak için Falcon’un içinde gizli bir dil geliştirmiş ve kullanıcıları var olmayan bir uygulamaya kaydederek Twitter kısıtlamasını aşmayı başarmıştı.

Bir zamanlar kullanıcı arayüzü tasarımı için adeta bir oyun bahçesi olan Twitter’da pek çok özelliğin kapıları ilk olarak üçüncü taraf yazılımcılar sayesinde açılmıştı. Ancak Twitter’ın bu esnek yapıdan daha kontrollü bir yaklaşıma geçiş yapmasıyla birlikte üçüncü taraf yazılımcıların yenilik imkânları önemli ölçüde kısıtlanmıştı.

İLGİLİ HABERLER