Manşetler

Video: Falcon 9’un başarılı inişinin etkileyici görüntülerini izleyin

SpaceX geçtiğimiz gece saatlerinde Falcon 9 roketlerinden bir tanesini yine denizde yüzen robot platforma başarıyla indirmeyi başardı. Böylelikle şirket art arda üçüncü kez, toplamda da dördüncü kez başarılı iniş gerçekleştirmiş oldu.

SpaceX’in giderek daha iyi olduğu nokta sadece başarılı inişler değil. Şirket roket üstünden kaydettiği iniş görüntülerinde  de giderek ustalaşıyor. Yayınlanan son videonun başında roketin metal kanatçıklarını kullanarak ateşlemesini kullanmasını ve kendisini yeryüzüne doğru yeniden konumlandırmasını, daha sonra da motorların kontrollü yanma gerçekleştirerek roketin alçalışını yavaşlatmasını görüyoruz. Videonun ilerleyen anlarında, roket aşağı konarken de okyanusun ortasında bir anda yokluktan beliriyor.

Geçmişte bu tarz medya içeriklerini SpaceX’in yayınlaması günleri alıyordu. Üstelik şirket sadece bu içerikle sınırlı kalmayarak Instagram hesabından da roketin fırlatılışını ağırlaştırılmış çekimde gösteren videosunu, aynı zamanda inişin de videosunu paylaştı. Ayrıca Flickr sayfasına da gerçekleştirilen son görevin fotoğraflarını yükledi.

Elon Musk’ın uzay şirketi gökdelen yüksekliğindeki roketleri uzaya gönderip onları güvenli şekilde geri getirmekte giderek daha iyi hâle geliyor. Ancak bunları göstermekte de giderek daha iyi olduğu da açık şekilde görülüyor.

Today's launch

SpaceX (@spacex) tarafından paylaşılan bir video ()

Today's landing from onboard, sped up camera

SpaceX (@spacex) tarafından paylaşılan bir video ()

İLGİLİ HABERLER