Teknoloji

Fairphone 4 için yeni detaylar ortaya çıktı

fairphone 4

Fairphone, akıllı telefon pazarındaki tek modüler telefon üreticisi olmayı sürdürüyor. Şirketin çıkarttığı telefonlar muadillerine göre biraz demode kalsa da, değerleri teknik özelliklerinin ötesine geçiyor. Ancak yakında tanıtılması beklenen Fairphone 4, bazı özellikleriyle modern akıllı telefonlara daha yakın bir yerde duracak gibi görünüyor.

Fairphone, Fairphone 3 ve 3 Plus modellerinde haklı nedenlerle eski işlemcileri tercih etmişti. Fairphone 4’te ise bu durum değişeceğe benziyor. Şirket Fairphone 4’te 5G desteği sunacağını daha önce doğrulamıştı. Yeni bir sızıntı, bu desteği getirecek işlemciyi gözler önüne çıkarıyor.

WinFuture sitesinin haberine göre, Fairphone 4’ün kalbinde Qualcomm’un geçtiğimiz yıl duyurduğu Snapdragon 750G 5G işlemcisi bulunacak. 6.3 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü çentikli ekran ve 48 megapiksel ana kamera da bu haberde bahsedilen özellikler arasında yer alıyor. Bellek kapasitesi konusunda bilgi verilmese de, dahili depolama alanı seçeneklerinin 128 ve 256 GB olacağı söyleniyor.

Paylaşılan görseller ise Fairphone 4’ün tasarımı konusunda fikir edinmeye yardımcı oluyor. Sıra dışı görünümlü arka kamera modülü hemen göze çarparken, arka panelde parmak izi tarayıcısının görülmemesi de bunun kenardaki güç butonuna entegre edildiği anlamına geliyor. 3.5 mm. kulaklık jakının eksikliği de Fairphone 4’ün modern akıllı telefonların yolundan gittiğini gösteriyor.

Fairphone 4, bu gelişmelere rağmen yine kolay çıkarılabilir bir pille gelecek. Kısacası yapılan değişikliklere rağmen, Fairphone’un temel motivasyonundan fazla uzaklaşmadığı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER