Teknoloji

Fairphone’un en yeni telefonu gelişmiş kameralarla geliyor

fairphone 3

Teknoloji dünyasında ürün zincirlerinin çok sık yenilenmesi ve üreticilerin en güçlü cihazları sunmak için bir yarış içinde olması, kimi zaman e-atık, materyal kaynağı ve üretim yapılan fabrikalardaki çalışma koşulları gibi önemli konuların arka plana atılmasına neden oluyor. Kendisini “etik üretici” olarak tanımlayan Fairphone, bu yaklaşımı çerçevesinde hazırladığı en yeni telefonunu tanıttı. Şirketin yeni telefonu Fairphone 3 Plus adını taşıyor.

Akıllı telefon, genel özellikleri itibarıyla selefine yakın bir yerde duruyor. Fairphone 3 ile 3 Plus’ın özellikleri hemen hemen aynı olsa da, 3 Plus’ta daha gelişmiş kameralar bulunuyor. 48 megapiksel ana kameraya sahip telefonda ön kamera çözünürlüğü de 16 megapiksele çıkıyor.

Fairphone 3 sahipleri de diledikleri takdirde telefonlarını 48 megapiksel çözünürlüklü Camera+ modülü ve 16 megapiksel ön kamerayla yenileyebilecek. Şirket, e-atık azaltma hedefi çerçevesinde pil ve ekran gibi bileşenlerin kolaylıkla değiştirilmesini ve telefonun ömrünün uzatılmasını mümkün kılıyor.

fairphone 3 plus

Fairphone modüler tasarım anlayışından vazgeçmese de, daha önceki telefonlarında tercih ettiği şeffaf arka panele Fairphone 3 Plus’ta yer vermemiş. Telefonun kutusundan çıkan küçük bir tornavidanın yardımıyla kullanıcılar diledikleri parça değişimlerini rahatlıkla yapabiliyor.

Fairphone 3 Plus’ın özellikleri itibarıyla orta segmentte konumlanan bir cihaz olduğu söylenebilir. 5.7 inç büyüklüğündeki Full HD+ çözünürlüklü LCD ekran 18:9 görüntü oranına sahip. Bu ekran Gorilla Glass 5 cam ile korunuyor. Qualcomm Snapdragon 632 işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor.

fairphone 3 plus

Kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkan telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3000 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil Qualcomm QuickCharge hızlı şarj desteğine de sahip. Arka panele yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı, kulaklık jakı ve NFC telefonun özellikleri arasında bulunuyor.

Fairphone 3 Plus, Avrupa’da 469 avro karşılığında satılacak. Ön siparişe çıkan telefon, 14 Eylül itibarıyla sahipleriyle buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER