Teknoloji

Fair Labor Kuruluşunun ilk izlenimlerine göre Foxconn’da şartlar iyi

Apple geçtiğimiz pazartesi günü Fair Labor Kuruluşunun (FLA) aralarında Foxconn’un Shenzen ve Chengdu’daki tesislerinin de yer aldığı çeşitli ürün tedarik tesisleri üzerinde çeşitli incelemeler yürüteceğini açıklamıştı. Böyle bir adımın atılmasında iPad’in baş üreticisi olan Foxconn Technology Group çatısı altındaki çeşitli tesislerde meydana gelen işçi intiharlarının, ölümlere neden olan patlamaların ve zayıf çalışma koşullarına yönelik iddiaların rolü bulunuyordu.

Reuters’in haberine göre Foxconn’un çalışma koşulları Çin genelindeki diğer fabrikalara göre daha iyi bulundu. FLA başkanı Auret van Heerden tarafından yapılan açıklamada tesislerin birinci sınıf kaliteye sahip, fiziksel koşulların ise ortalama normların çok, çok üzerinde olduğunu belirtti. Heerden “Foxconn’un kapısından girdiğimde çok şaşırdım, bir hazır giyim fabrikasıyla karşılaştırıldığında çok huzurlu bir ortam vardı. Bu nedenle problemler bir giyim fabrikasındaki yoğunluk, tükenmişlik ve basınç dolu ortamından ibaret değil. Daha çok monotonluk, sıkıntı ve yabancılaşmayla ilgili problemler mevcut.” diye konuştu.

Şu anda kabaca 30 adet FLA görevlisi Çin’deki iki Foxconn fabrikasını ziyaret ediyor. Önümüzdeki üç hafta boyunca FLA 35 bin çalışanla görüşecek, onlara ücret, yaşam koşulları, duygusal durum ve yönetimle ilgili sorular yönetecek. FLA, Foxconn’a ek olarak Quanta, Pegatron ve Wintek’te de kontroller yapacak.

İlgili – Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER