DosyaManşetler

Bu özellikler sayesinde FaceTime görüşmelerinizi daha iyi hâle getirebilirsiniz

facetime
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçen sonbaharda dağıtıma iOS 15 ve macOS Monterey sayesinde başka kişilerle daha iyi bağlantı kurmanıza yardımcı olacak yeni özellikler geldi. Özellikle FaceTime, daha yeni Apple cihazlarında artık her zamankinden daha iyi biçimde çalışıyor. iPhone, iPad veya Mac’inizde yaptığınız FaceTime aramalarınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için kullanabileceğiniz bazı yeni modlar bu makalede yer alıyor.

Ana Sahne

Ana Sahne geçen yılın ilkbaharında, iOS 15’ten biraz daha önce gelmişti. Ve o zamandan beri piyasaya çıkan yeni iPad’lere ekleniyor. Ön taraftaki Ultra Geniş kamera, makine öğreniminden yararlanarak sizinle birlikte hareket ediyor, sizi ve diğer herkesi ekran içinde tutuyor. Ana Sahne, görüntülü görüşmeler yaparken yerinde sabit biçimde duramayanlar için kullanışlı bir özellik. Ne var ki, şu anda yalnızca belirli iPad’lerde mevcut. Ayrıca Apple Studio Display‘e bağlı çeşitli Mac bilgisayarlarda çalışabilir.

iPad’inizin Ana Sahne ile uyumlu olup olmadığını buradan kontrol edebilirsiniz.

Ses İzolasyonu modu

Hepimiz çok meşgulüz ve bazen telefon etmek için sessiz bir yer bulamıyoruz. Ancak Ses İzolasyonu modunu kullanan mikrofon, ortamdaki gürültüleri tespit etmek ve engellemek için makine öğreniminden yararlanıyor ve sonuç olarak sesinizi ön plana çıkarıyor. Örneğin, dışarıda bir çim biçme makinesi çalışıyorsa veya bir çocuk ağlıyorsa, bu sesler karşı tarafa iletilmez. FaceTime Ses İzolasyonu modu, iOS 15 veya macOS Monterey ile çalışan herhangi bir iPhone, iPad veya Mac’te kullanılabiliyor.

Ses İzolasyonu modunu etkinleştirmek için görüşme sırasında Denetim Merkezi’ni açın, Mikrofon Modu kontrolü üstüne basılı tutun ve Ses İzolasyonu’nu seçin.

facetime ses izolasyonu

Geniş Spektrum modu

Ses İzolasyonu’ndan farklı olarak, Geniş Spektrum modu, her sesin arama sırasında duyulması için cihazınızın mikrofonunu kullanır. Bu özellik, müzisyenler veya etrafınızda olup biten her şeyi duymak isteyen biri için mükemmeldir. Bu mod, A12 Bionic çip veya daha yenisine sahip herhangi bir iPhone’da çalışır.

Geniş Spektrum modunu etkinleştirmek için görüşme sırasında Denetim Merkezi’ni açın, Mikrofon Modu kontrolü üstüne basılı tutun ve Geniş Spektrum’u seçin.

facetime geniş spektrum

Mikrofon kapalı uyarıları

FaceTime görüşmeleriniz sırasında diğerlerinin mikrofonları kapalıyken konuşmalarından bıktıysanız,  mikrofon kapalı uyarıları, sessizdeyken konuşuyorsanız sesi açmanızı hatırlatan kullanışlı hatırlatıcılardır. Sizi sürekli “Mikrofonunuz kapalı” deme zahmetinden kurtarır. iOS 15, iPadOS 15 veya macOS Monterey ile çalışan herhangi bir iPhone, iPad veya Mac’te kullanılabilir.

İLGİLİ HABERLER