Teknoloji

Facebook’un yeni tasarımı beğenilmiyor

Son yılların en büyük fenomeni olan sosyal ağ siteleri, internet kullanıcıların yeni buluşma platformu olmuş durumda. Özellikle milyonlarca kayıtlı kullanıcısı bulunan Facebook, ülkemizdeki kullanıcılardan da büyük rağbet görüyor. Ancak Facebook kullanıcılarını bugünlerde rahatsız eden bir durum var: Facebook’un yeni tasarımı.

Öncesinde Facebook’un yeni tasarımını denemek isteyenler için bir opsiyon sunan Facebook, şimdi ise tüm kullanıcılarını zorunlu olarak yeni tasarıma adapte etmiş durumda. Bu durumdan hiç de hoşnut olmayan birçok Facebook kullanıcısı, Facebook yönetimine olan şikayetlerini farklı şekillerde dile getirmeye başladı bile.

Gelen tepkilerin en dikkat çekeni ise Facebook’un yeni tasarımından memnun kalmayan bir kişinin açtığı ‘Yeni Facebook tasarımına karşı olan 5.000.000 kişi’ adında oluşturulan bir Facebook grubu. Oldukça ilgi çeken ve şu ana kadar yaklaşık 1.000.000 kayıtlı Facebook kullanıcısına ulaşan grup, her gün gelen 200 bin dolayında yeni Facebook kullanıcısıyla hızla büyümeye devam ediyor.

Facebook’tan yapılan açıklamada ise bu durumun aksine, yeni tasarımdan kullanıcıların pek çoğunun memnun olduğu, yeni tasarıma geçişi zorunlu kılmadan önce de yaklaşık 30 milyon kullanıcının kendi isteğiyle bu yeni tasarımı seçtiği belirtildi.

Kaynak: CHIP

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER