Teknoloji

Facebook’un TikTok’a rakip uygulaması Lasso sessiz sedasız çıktı

Facebook'un TikTok'a rakip uygulaması Lasso sessiz sedasız çıktı

Facebook, yakın zamanda Musical.ly ile birleşip TikTok adını alan 15 saniyelik viral video oluşturma uygulaması ile rekabet edecek, kullanıcılara eğlenceli ve kısa videolar oluşturmaya imkan sağlayan Lasso adlı uygulamayı çıkardı. Ne var ki, bu uygulama henüz Türkiye’deki iOS ve Android cihazlarına indirilemiyor.

Lasso, Facebook’un gençlere yönelik en son işlerinden bir tanesi olma özelliğini taşıyor. Sosyal ağ son zamanlarda gençler üzerindeki etkisini yeniden kazanmaya uğraşıyor. 2018’de gençlerin Facebook kullanım oranı yüzde 50 seviyelerine indi. Halbuki bu oran 2014’te yüzde 70’ler seviyesindeydi.

Lasso’da kullanıcılar, tıpkı TikTok’ta olduğu gibi kendilerini dans ederken veya ağızlarını şarkının sözlerine uydururken kaydedebiliyor. Ayrıca uygulama kullanıcıların Vine’da olduğu gibi kısa video klipler oluşturmasına izin veriyor. Uygulamanın iOS ve Android versiyonları bulunuyor. Ancak, en başta da belirttiğimiz gibi, bunlar henüz Türkiye’ye açık değil.

Lasso’ya Instagram üzerinden kullanıcı girişi yapabilir veya Facebook’u kullanarak bir hesap oluşturabilirsiniz. Profil sayfanıza, fotoğraflarınıza ve videolarınıza erişim için uygulamayı yetkilendirmeniz gerekecek. Bunların kurulumu tamamlandıktan sonra siz gezindikçe otomatik olarak oynamaya başlayan bir sürü video içinde özgür biçimde kaydırabilirsiniz. Konu etiketleri en alt bölümde sürekli gösteriliyor. Diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi içerikleri konu etiketlerine göre filtreleyebilirsiniz. Lasso videolarını Facebook hikâyeleri içinde paylaşabilirsiniz. Instagram hikâyeleri içinde de paylaşma özelliği yakında gelecek. Profili gizli yapma imkanı ise bulunmuyor.

Facebook, Lasso’nun lansmanında fazla ses çıkarmıyor. Web sitesinde de herhangi bir bilgi yer almıyor. Uygulamanın çıktığına dair ilk duyurular Facebook’un yöneticilerinin Twitter hesaplarından geldi. İlk etapta dağıtıma çıkan ülkelerde de kısıtlama uygulanıyor ki, Türkiye’den Lasso henüz indirilemiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER