Teknoloji

Facebook’un teknoloji direktörü Bret Taylor şirketten ayrılıyor

Facebook’un halka arzının üzerinden tam bir ay geçti ve söylentilere göre şirket teknoloji direktörü Bret Taylor’ı kaybetmek üzere. All Things D’nin haberine göre Taylor bu yaz sonuna doğru Facebook’tan ayrılacak ve adı henüz açıklanmayan yeni bir girişime katılacak. Taylor, Mark Zuckerberg’e karşı bu konuda hep açık davrandığını ve en sonunda başka bir girişime katılmak istediğini bir yayına verdiği demeç sırasında dile getirdi.

Taylor, halka açılma sonrasındaki sürecin yeni arayışlara girmek için en uygun zaman olduğunu da kaydetti. Taylor şu anda şirketin mobil ve platform çalışmalarını yönetiyor, Facebook Connect ve Open Graph gibi Facebook’un önemli projelerinde de önemli rol aldı. Taylor Facebook’a geçmeden önce de Google’da Google Haritalar servisinin geliştirilmesine katkıda bulunmuştu.

Facebook’ta Bret Taylor’ın yerine şu anda sosyal ağın platform odaklı çalışmalarını yürüten Mike Vernal’ın atanacağı, Cory Ondrejka’nın da mobil ürünlerle ilgili sorumlulukları üstleneceği söyleniyor. Söz konusu haber Apple’ın iOS 6’ya Facebook’u entegre edeceğinin duyurulmasının ve Facebook akıllı telefonla ilgili dedikoduların yeniden alevlenmesinin arkasından geldi. Facebook’un birçok önemli projesinde büyük roller üstlenen Bret Taylor’ın ayrılmasının Facebook’a ne gibi etkilerinin olacağını zamanla göreceğiz.

İlgili – All Things D

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER