Eğlence

Facebook’un oyun içi ödeme sistemi tüm oyun geliştiricilerinin kullanımına sunuldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, üyelerinin bu sosyal ağ üzerinde daha fazla vakit geçirmesine yardımcı olan oyun geliştiricilerinin yararına dokunacak bir yeniliği tanıttı. Oyun içi teklifler adı verilen yeni uygulamayla birlikte Facebook oyun geliştiricilerinin kendisi için sunduğu oyunlardan daha fazla para kazanmalarını sağlayacak.

Facebook’un sistemi Android Market altında sunulan oyunlarda kullanılan oyun içi teklif sistemine benziyor. Facebook’ta oyun oynarken, oyun esnasında bir krediye ihtiyaç duyulması hâlinde veya başka bir şeyin gerekli olduğu durumlarda, oyun içinde bulunan özel bir sekme üzerinden ihtiyacı karşılamak mümkün olacak. Öte yandan oyuncu diğer oyun ve uygulamaları indirip yüklediği takdirde oyun içi sistemde kullanacağı ücretsiz kredilere sahip olacak.

Facebook’un oyunlarında bu sistemin varlığı yeni değil, ancak önceleri sadece en büyük oyun geliştiricilerinin oyunlarında böyle bir özellik sunuluyordu. Bu son hamleyle birlikte nispeten küçük ölçekli oyun geliştiricileri de Facebook Kredilerinden yararlanma fırsatı bulacak. Facebook da diğerleri gibi gelirlerden kendi payına yüzde 30’luk bir kesinti yapıyor.

İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER