Teknoloji

Facebook’un mobil kullanıcıları 2011’de % 76 oranında arttı

Facebook’un önümüzdeki aylarda mobil sürümlere de reklam alacağına dair haberler son günlerde çok daha yüksek sesle konuşulur hale gelmişti. Eldeki rakamlara bakılınca, Facebook’un bu konuda pek de haksız olmadığı görülüyor.2011 yılında, Facebook’u mobil cihazlar aracılığı ile kullananların oranı 2010’a göre % 76 oranında yükseldi. Sosyal paylaşım sitesinin geçtiğimiz yıl yayınladığı iPad uygulaması bu yükselişi sağlayan faktörler arasında göze çarpıyor.

Kullanıcılar tarafından tercih edilen büyük platformların hepsi kendilerine özgü Facebook uygulamalarına sahip. Facebook’un popülaritesi düşünülünce, özel uygulamaya sahip olmayan bir platformun olması pek mümkün gözükmüyor. Ham rakamlara göre Facebook şu anda 432 milyon mobil kullanıcıya sahip. İşin ilginci bu kullanıcıların 58 milyonu Facebook’a daima mobil uygulamalar aracılığı ile giriş yapıyor.

Facebook’un mobil uygulamalara yönelik yenilikleri reklamlar ile de sınırlı kalmayacak. Facebook, bağlantılı olduğu mobil uygulamalar için de genel bir giriş sistemi geliştirerek Messenger ya da Farmville gibi uygulamalara da Facebook aracılığı ile girişi sağlamayı planlıyor.

İlgili – Slashgear

İLGİLİ HABERLER